Salades heerlijk in de zomer

SaladesJe lichaam is zo gebouwd dat het in de winter zwaardere kost nodig heeft. Om warm te blijven, om goed te kunnen functioneren. In de zomer daarentegen zijn lichtere maaltijden vaak fijner. Salades zijn dan heerlijk.

Het is heel bijzonder hoe ons lichaam functioneert. In de zomer zou zware kost veel te veel van je lichaam vragen, waardoor je je minder fit zou voelen. Als je kiest voor groenten en fruit van het seizoen, dan is dat het beste voor je lichaam en voel je je het meest energiek. Salades van groenten en fruit zijn een goed idee in de lente en zomer.

Voor smaakvolle salades hoef je echt geen uren in de keuken te staan. Veel groenten en fruit kan je rauw verwerken, dat is heel makkelijk. Binnen een half uur heb je de meest heerlijke maaltijden op tafel staan. Graag help ik je met een paar eenvoudige ideetjes op weg:

•    Veldsla, platte peterselie, lente-ui, komkommer, met een dressing van citroensap, olijfolie en peper;

•    Rucola, appel, lente-ui, knoflook, met een dressing van olijfolie met peper en koriander;

•    Tomaat, komkommer, zwarte olijf, rode ui, met een dressing van olijfolie en sinaasappelsap;

•    Quinoa, kropsla, avocado, druif, met een dressing van olijfolie, limoensap en geperste knoflook.

Natuurlijk kan je overal nog lekker noten, zaden en pitten overheen strooien. Denk aan hazelnoten, walnoten, pecannoten, amandelen, chiazaad, hennepzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, etc.

Gebruik je fantasie, denkt creatief, kijk in je koelkast wat er ligt en probeer gewoon eens wat. Veel groenten, fruit, noten, kruiden e.d. passen uitstekend bij elkaar. En smaken verschillen, dus ga ook gewoon ontdekken wat jij lekker vindt.

Geniet van de zomer met lekker lichte maaltijden!

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *