Salades als lunch (met recept!)

SperziebonensaladeAls lunch eten we graag salade in plaats van brood. Waarom we tarwe / gluten vermijden, lees je hier. Eerder dacht ik dat ik niet zonder brood zou kunnen. En eerlijk is eerlijk, soms vind ik het echt lekker, een speltbroodje met lekker beleg. Maar met salades doe je me een groter plezier.

Wel varieer ik graag. Veldsla met tomaatjes is lekker (ik noem maar wat), maar elke dag hetzelfde is niet fijn vind ik. Dus we variëren. Van rijstsalade tot aardappelsalade, van peulvruchtensalade tot quinoasalade. Soms mik ik gewoon iets bij elkaar en meestal is het lekker 🙂

Vandaag een receptje voor sperziebonensalade. Gewoon omdat ik een keer sperziebonen over had, ik tegen voedselverspilling ben en dus liever niets wil weggooien en er met wat andere ingrediënten een heerlijke lunch uitrolde!

Recept voor sperziebonensalade

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    200 gram sperziebonen
•    1 rode ui
•    3 tomaten
•    3/4 komkommer
•    2 eetlepels olijfolie extra vierge
•    1 theelepel mosterd
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
Haal de punten van de sperziebonen en was ze.
Kook de bonen in 15 minuten beetgaar.
Spoed daarna af met koud water.
Haal de schil van de rode ui en snijd de ui in dunne halve ringen.
Was de tomaten en snijd in blokjes.
Was de schil van de komkommer en snijd in blokjes.
Doe de sperziebonen, rode ui, tomaten en komkommer bij elkaar in een schaal.
Meng de olijfolie, mosterd en peper tot een dressing en sprenkel het over de salade.

Tip
•    Ook lekker als avondeten met bijvoorbeeld wat gebakken aardappeltjes erbij. Of eet het als warme maaltijd met rijst.

Sperziebonensalade

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Salades als lunch (met recept!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *