Running Clinic met professionele topatleten

Running Clinic met professionele topatleten in BarneveldOver twee weken in Barneveld: een Running Clinic, die ik samen met Matthijs organiseer. Ik ben er zo enthousiast over, en deel dus ook graag hier wat we gaan doen en waarom. Lees snel verder!

Het idee van de Running Clinic is dat iedereen die hardloopt of wil gaan hardlopen er iets uit kan halen voor hem- of haarzelf. Dus of je nu 1 km rent of de halve marathon, dat maakt niet uit. Het gaat voor iedereen, op elk tempo, voor elk niveau, gaaf zijn.

De Running Clinic zal geleid worden door Emmanuel Biwott. Ik schreef al eerder over hem, over zijn massagepraktijk. Emmanuel komt uit Kenia en woont sinds een aantal jaren in Voorthuizen. Naast zijn bedrijf Misuli Sportmassage, is hij ook professioneel atleet en heeft hij een aantal prachtige persoonlijke records: marathon: 2:18:35, halve marathon: 1:02:08 en 10 km: 29:12. Wekelijks traint hij gemiddeld 150 km.


Emmanuel

Je begrijpt wel dat Emmanuel een enorme schat aan ervaring heeft, en ook veel kennis van het menselijk lichaam. Perfect dus, hij zal tijdens de Running Clinic tips en adviezen aan de deelnemers geven. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen.

Na de introductie en de informatie met tips en adviezen gaan we met elkaar de theorie in de praktijk brengen 😉 Oefeningen, joggen, rennen, en al joggend / rennend zal Emmanuel je meer leren over je houding, je techniek, etc. Bij mooi weer is het buiten, als het regent kunnen we binnen terecht. De Running Clinic gaat dus hoe dan ook door.

Wat super is: naast Emmanuel zijn er nog twee topatleten aanwezig: Fancy Chemutai en Geoffrey Koech. Fancy is een groot talent en heeft de tweede snelste tijd op de halve marathon op haar naam staan: 1:04:52. Geoffrey heeft een PR van 27:18 op de 10 km, dit is de 13e snelste tijd ooit gelopen op een 10 km. Fancy en Geoffrey wonen beiden in Kenia en trainen samen. Beiden zijn bereid om tijdens deze Running Clinic waar mogelijk ook begeleiding te geven.

    
Fancy                                                                       Geoffrey

Aan het einde van de avond is er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een kop koffie of thee, selfies te maken met de atleten, en bij te komen 😉

Eén van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over deze Running Clinic is omdat we ervoor hebben gekozen om de opbrengst 100% voor een goed doel te laten zijn: de Cherus Foundation. Peter Kiprotich Cherus, geboren in Kenia, was topatleet en won verschillende belangrijke wedstrijden wereldwijd. Op 24 april 2011 verloor Cherus het leven als gevolg van een tragisch ongeval. Hij liet zijn vrouw Shilla en zijn kinderen Brian, Erick en Marieke achter. Het doel van de Cherus Foundation is om de kinderen van Cherus tot hun 18e jaar naar school te kunnen laten gaan en te voorzien in de eerste levensbehoeften van de familie. Zie ook www.cherusfoundation.org

    
Cherus en Shilla                                                    Brian (op de foto met Fancy)

    
Marieke                                                                   Erick

Okay, nu alles op een rij:

Datum: woensdag 19 juni 2019
Tijd: van 19.30 uur tot ± 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Sportcentrum De Meerwaarde, Rietberglaan 6, Barneveld
Kosten: € 15,- per persoon, graag contant afrekenen tijdens de avond van de Clinic. Dit bedrag gaat 100% naar een goed doel: www.cherusfoundation.org
Aanmelden: bij Matthijs en Paulien Visscher via runningclinicbarneveld@gmail.com
Het evenement op Facebook: klik hier

Is dit ook iets voor je hardloopvrienden en -vriendinnen? Overtuig ze en meld hen ook aan!

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *