Rode bietensalade

Rode bietensaladeRode bieten, iedereen kent ze wel. Of je ze lekker vindt is vraag twee. Ik weet dat er mensen zijn die er niet dol op zijn. Ook ik was er eerder niet echt gek op. Inmiddels heb ik veel verschillende dingen met rode biet klaar gemaakt en ben ik het erg gaan waarderen.

Van sap naar lunch tot aan avondeten, je kunt alle kanten op met rode biet. Klik hier voor een lekker recept voor sap met rode biet. Overigens kan je met dit recept voor sap variëren zoals je wilt. Voeg wat bleekselderij toe, of citroen, wat jij lekker vindt.

Een lekker recept voor een salade met rode biet wil ik in deze blog graag met je delen. Heerlijk licht en toch vult het goed. Je weet dat je hiermee een flinke dosis lekkere en gezonde groenten binnen krijgt, hoe fijn is dat.

Een paar gezondheidsvoordelen van rode biet op een rij:

•    Vol antioxidanten, dus het helpt je om je lichaam en je cellen te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf;
•    Bevat diverse goede voedingsstoffen, waardoor het kankerwerend kan zijn en kan helpen om de kwaliteit van je bloed te verbeteren;
•    Boordevol vitaminen en mineralen, met alle positieve effecten van dien.

Recept voor rode bietensalade

Benodigdheden
•    500 gram rode bieten
•    1 stronkje witlof
•    1 rode ui
•    1 sinaasappel
•    Een stuk of 10 olijven
•    5 eetlepels olijfolie
•    2 eetlepels witte wijnazijn
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
Was de rode bieten en doe ze in een pan met ruim water.
Breng het water aan de kook en laat de rode bieten, afhankelijk van de grootte, 45 tot 60 minuten koken tot ze gaar zijn.
Giet het water af, laat de bieten even iets afkoelen en stroop dan met je handen de schil onder de stromende kraan eraf.
Snijd in blokjes en laat verder afkoelen in een schaal.
Snijd de witlof in smalle reepjes en was het.
Pel de rode ui en snijd in kwart ringen, heel dun.
Pel de sinaasappel en snijd de parten in drieën.
Halveer de olijven.
Doe de witlof, rode ui, sinaasappel en olijven bij de blokjes rode biet en meng het.
Doe de olijfolie, witte wijnazijn en peper in een klein schaaltje en klopt het tot een dressing.
Sprenkel de dressing over de salade.

Tips
•    Lekker met een handje walnoten erover;
•    Bij weinig tijd kan je deze salade uitstekend op een eerder moment voorbereiden. Was, kook en snijd alle ingrediënten en bewaar ze in aparte bakjes in de koelkast. Voeg alles bij elkaar op het moment dat je de maaltijd wilt gebruiken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Rode bietensalade

  1. Maartje schreef:

    Vandaag de bietensalade gemaakt.
    Eigenlijk leek hij me niet zo lekker, de combinatie van de verschillende gerechten, ik vond het echt een experiment.
    Maar wat hebben we gesmuld!
    Echt heerlijk! Een blijvertje!
    Heel fijn Paulien, al deze gezonde informatie en recepten!
    Ik ga er zeker meer proberen!
    Maartje.

    • Paulien schreef:

      Beste Maartje,

      Wat fijn dat het zo in de smaak is gevallen! Leuk hè, hoe bepaalde ingrediënten zo bij elkaar heerlijk zijn. Bedankt voor je bericht!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *