Restaurants in Maastricht

restaurants in MaastrichtEen paar keer per jaar vertoeven wij een paar dagen, weekend of week in Durbuy, in de Belgische Ardennen. Een heerlijk huisje in een bosrijke omgeving, slechts 3 uur rijden vanaf ons huis. We rijden altijd via Maastricht, en soms stoppen we daar even voor een lunch of tussendoortje.

Er zijn drie restaurantjes in Maastricht die ik graag onder je aandacht wil brengen, mocht je er eens zijn, of in de buurt wonen: Bijzonder, Burgerlijk en De Brandweerkantine.

Bijzonder

Bijzonder zit wat buiten het centrum, en heeft als voordeel: parkeren bijna voor de deur. Bij binnenkomst word je direct omringd door de knusse sfeer. Gezellige inrichting en meteen welkom geheten door het personeel.

Inrichting doet voor mij altijd wel veel. Het geeft je direct een bepaald gevoel. En in het geval van Bijzonder is het gezellig en knus, een beetje hip. Mooie lampen, leuke spulletjes op de tafels, gave plantjes en knusse kussens. En als je dan ook nog het gevoel hebt welkom te zijn, dan is dat natuurlijk heel goed.

Na een blik op de kaart wisten we het al: dit gaat fijn zijn. Net even anders, originele opties, en vega en vegan mogelijkheden. We hadden o.a. een combibordje met falafel en tempeh, en een toast met scrambled tofu. Het was enorm lekker, zeker met de heerlijke koffie, thee en sapjes erbij!

Bijzonder Maastricht     Bijzonder Maastricht

Bijzonder Maastricht     Bijzonder Maastricht

Bijzonder Maastricht     Bijzonder Maastricht

Burgerlijk

Burgerlijk heeft het al in de naam, er staan veel burgers op de kaart. Normaal gesproken haak ik dan vrijwel direct af, meestal gaat het om een enorm aanbod van vlees. Maar bij Burgerlijk niet. Ja, er staat ook vlees en vis op de kaart, maar er zijn twee bijzondere vegan burgers te krijgen en er is ook een vegetarische optie.

Naast burgers zijn er nog diverse andere lekkernijen te krijgen, ook veganistisch en vegetarisch. Ik word er echt blij van. We kozen o.a. voor een zeewier-sojaburger en een tempehburger, en echt, wat was het smullen. Sapje erbij, verse kruidenthee erna, heerlijk.

Manlief had zin in een cappuccino. Hij vroeg aan het personeel of ze ook plantaardige melk hadden. Dat was er op dat moment niet, maar “ik ga het wel even kopen aan de overkant!”, waar een Natuurwinkel zit, en hop, ze was de staat al over. Dat is nog eens gastvrij!

Naast lekker eten en vriendelijk personeel is het bij Burgerlijk ook heel gezellig zitten, met een leuke en knusse inrichting, en zit het restaurantje in een straat vol leuke winkels en boetiekjes en nog andere restaurants, in het centrum.

Burgerlijk Maastricht     Burgerlijk Maastricht

Burgerlijk Maastricht     Burgerlijk Maastricht

Burgerlijk Maastricht     Burgerlijk Maastricht

Burgerlijk Maastricht     Burgerlijk Maastricht

Burgerlijk Maastricht     Burgerlijk Maastricht

De Brandweerkantine

Deze hotspot stond al langer op mijn lijstje om eens te bezoeken. Afgelopen weekend op de terugweg vanuit de Belgische Ardennen gingen we er langs. Eerst in Maastricht een museum bezoeken, en daarna streken we neer in dit fijne restaurant, wat een oude brandweerkazerne is.

Wat een toffe plek! Het straalt direct een fijne sfeer uit, het heeft een hippe, industriële uitstraling. Veel jonge mensen, studenten, werkende mensen, ontspannen mensen, elk hoekje ziet er weer anders uit, met tafeltjes, of lekkere zitstoelen, of tegen de achterwand van het restaurant een enorm lang bureau vast aan de wand met boeken, krukjes en stoelen, waar diverse mensen zitten te werken.

Wat leuk is: er hangt een oud sigarettenautomaat, omgebouwd tot een automaat voor pakjes kunst. Gooi er twee keer een twee euro munt in, en je krijgt een ‘sigarettenpakje’ met een klein kunstwerk. Supertof initiatief waarmee kunstenaars uit de regio onder de aandacht gebracht worden.

Ideale plek om te doen wat we willen doen: relaxen met een spelletje en boek. We zitten er een tijdje, dus we bestellen verschillende drankjes, waaronder het groente/fruitsap van de dag en een matcha tea, wat beiden erg lekker is. De kaart ziet er goed uit, met diverse vegan en vega opties, maar die hebben we dus niet geprobeerd. Dit keer niet, want we komen hier zeker nog eens terug!

De Brandweerkantine Maastricht     De Brandweerkantine Maastricht

De Brandweerkantine Maastricht     De Brandweerkantine Maastricht

Dit bericht is geplaatst in Blog, Recensies met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *