Rabarbersmoothie

RabarbersmoothieHet is rabarbertijd! Helaas doet het plantje in onze tuin het nog niet zo goed, dus kopen in de winkel dan maar 🙂

Rabarber doet me altijd een beetje denken aan vroeger. Aan de tuin bij het huis waar ik ben opgegroeid. Toen ik nog klein was hadden we daar altijd een reuzeplant. Inmiddels hebben we zelf ook een kleine groentetuin en lijkt het me super om daar rabarber in te hebben.

Het meeste bekende recept met rabarber is denk ik wel de compote: stukjes rabarber koken met iets water, veel suiker en eventueel een beetje kaneel. De suiker is sowieso geen optie voor ons, maar ik vervang het niet eens, ik laat het gewoon weg. Zou je het wel willen zoeten, dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld een beetje palmsuiker, kokosbloesemsuiker of ahornsiroop.

Met rabarber kan je meer kanten op dan je misschien denkt. Je kunt het verwerken in taarten of cakes (komt ook nog een recept van), en je kunt er heerlijke smoothies mee maken. Dat laatste, daar wil ik nu een recept voor delen. Lekker bij je ontbijt, lunch of als tussendoortje!

Recept voor rabarbersmoothie

Benodigdheden
•    2 stengels rabarber
•    2 handen witte druiven
•    1 banaan
•    250 ml rijstmelk
•    2 eetlepels ahornsiroop
•    Beetje chiazaad / hennepzaad / gebroken lijnzaad

Bereidingswijze
Was de rabarber en snijd de stengels in stukken van een paar centimeter.
Was de druiven.
Haal de schil van de banaan.
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het een egaal geheel is.

 De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *