Raapjessoep

RaapjessoepSoms heb je van die tijden, dat je van het één of ander ineens meer eet. Nu heb ik dat met soep. Zo lekker om een soepje te maken en te eten. Ik kan er op verschillende momenten van de dag van genieten. Als avondmaaltijd, maar ook de volgende dag als ontbijt of lunch. Heerlijk.

Vandaag een recept voor raapjessoep. Er zaten raapjes in ons groentepakket en ineens had ik geen inspiratie. Wat zou ik ervan gaan maken? En dan komen er op zich wel mogelijkheden in me op, maar dan is er niet iets wat eruit springt. Dat heb je nu eenmaal soms 😉

Ineens bedacht ik me dat ik wel soep van raapjes zou kunnen maken! Een lekkere, met groenten gevulde, soep. En hier is het recept. De soep heeft een vrij zachte smaak, maar met een iets pittige kant door de kerrie.

Geniet ervan!

Recept voor raapjessoep

Benodigdheden
•    1 grote ui
•    4 theelepels kerriepoeder
•    500 gram raapjes
•    400 gram aardappels
•    250 gram wortels
•    3 kruidenblokjes (ik gebruik peterselieblokjes van Natur Compagnie)
•    1,5 liter water
•    Peper naar smaak
•    Een scheutje olijfolie

Bereidingswijze
Haal de schil van de ui en snipper hem fijn.
Schil de raapjes en aardappels, was de wortels en snijd alles in blokjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan, en doe de ui en kerriepoeder in de pan.
Bak de ui een paar minuten en schep het af en toe om.
Voeg de raapjes, aardappels en wortels toe en bak het ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan, onder af en toe omscheppen.
Giet het water erbij, doe de kruidenblokjes erbij, en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper toe.

Tips
•    Je kunt prima iets wisselen met de hoeveelheden groenten. Heb je net iets meer of minder raapjes of wortels, dat geeft niet. Natuurlijk kan de smaak wat veranderen, maar probeer het gerust uit;
•    Wil je een romige soep? Voeg dan een beetje plantaardige room toe na het pureren en verwarm dit nog even mee.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *