Powersmoothie

PowersmoothieHet nieuwe jaar is voor veel mensen hét moment van goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten, zorgen voor voldoende ontspanning, gezonder eten, zo maar een greep uit wat men van plan is voor 2014.

Goede voornemens moet je eigenlijk het hele jaar hebben, en toch werkt het vaak zo dat mensen rond de jaarwisseling een aantal dingen in hun leven onder de loep nemen. En dat is prima. Want als je vol motivatie aan de slag gaat met je goede voornemen, dan maakt het niet uit of dat op 26 april, 4 september of 1 januari is.

Als je gezonder wilt gaan eten hoop ik dat ik je kan helpen met de blogs en recepten die op mijn website staan. Eén van de dingen die ik je echt kan aanraden om te gaan doen als je beter op je voeding wilt gaan letten is het eten van veel groenten en fruit. Dat is de basis voor je lichaam om goed te kunnen functioneren.

Een makkelijke manier om groente en fruit te eten is door het eten van groene smoothies. In deze blog deel ik graag het recept voor een powersmoothie. Ik noem deze groene smoothie zo omdat het boordevol goeds zit:

•    Avocado: bevat veel essentiële voedingsstoffen, en zit vol met enkelvoudig onverzadigde vetten;
•    Peer: rijk aan voedingsvezels, en bevat kalium, koper en vitamine C;
•    Appel: bevat vezels die het cholesterolgehalte verlagen, en pectine dat giftige stoffen uit je lichaam haalt;
•    Gojibes: bevat veel antioxidanten en vitaminen om je te helpen gezond te worden of te blijven, het is zo’n superfood dat ik daar eigenlijk een keer een aparte blog over moet schrijven 😉 ;
•    Water: helpt afvalstoffen te verdrijven, koelt ons lichaam, en geeft energie;
•    Spinazie: barst van de vitaminen en mineralen.

Powersmoothie     Powersmoothie

Als je beginner bent op het gebied van het eten van groene smoothies, heb je nog veel te ontdekken weet ik uit eigen ervaring. En dat is echt een leuke ontdekkingstocht: wat vind je lekker, welke combinatie van groente en fruit bevalt je goed, en welke hoeveelheid smoothie heb je nodig om een dagdeel door te komen. Neem je tijd en luister naar je lichaam. Op naar een gezond leefstijl! Als je al een ervaren smoothie-eter bent: ga zo door!

Recept voor powersmoothie

Benodigdheden voor ongeveer 1,5 liter
•    1 avocado
•    3 peren
•    1 grote of 2 kleine appels
•    1 klein handje gojibessen
•    500 ml water
•    2 handen spinazie

Bereidingswijze
Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit.
Was de peren en appel(s) en verwijder de klokhuizen.
Was de spinazie.
Doe de avocado, peren, appel(s) samen met de gojibessen in de blender.
Voeg het water toe.
Mix tot het een egaal geheel is.
Doe de spinazie erbij en mix nogmaals tot het een gladde smoothie is.

Powersmoothie     Powersmoothie

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Powersmoothie

 1. janny vander ploeg schreef:

  Is er iets tegen om blokjes bevroren spinazie te nemen?
  Die 2 handen vol spinazie heb ik zo vaak niet in huis.

  • Paulien schreef:

   Beste Janny,

   Ja hoor, je kunt ook wel bevroren spinazie nemen. De smaak zal misschien iets anders zijn dan wanneer je verse gebruikt. Ook komt er uit bevroren water, dus de verhoudingen liggen dan wellicht iets anders. Maar dat is toch uitproberen wat je zelf lekker vindt. Succes, en eet smakelijk!

   Groetjes,
   Paulien

 2. Joke Speldembrink schreef:

  Aals je de smoothy hebt gemaakt en je hebt over, kun je deze dan ook bewaren voor een later moment biijv.ikkn de avond of als lunch?

  • Paulien schreef:

   Beste Joke,

   Ja hoor, dat kan heel goed! Het kan zijn dat de smaak iets verandert, en ook de kleur kan wat donkerder worden bijvoorbeeld. Maar je kunt het prima een dag bewaren in de koelkast!

   Groetjes,
   Paulien

 3. femmy schreef:

  Voor hoeveel personen is deze powersmoothie?

  • Paulien schreef:

   Beste Femmy,

   Het is voor ongeveer 1,5 liter smoothie. Voor hoeveel personen dit is hangt erg af van of je het als ontbijt of lunch neemt, of als tussendoortje gebruikt. Ook ligt het eraan hoeveel jij nodig hebt om een gedeelte van de dag door te komen. Dat is voor iedereen verschillend. Ook een beetje een kwestie van uitproberen dus. Je kunt wel zeker proberen om een paar glazen smoothie als maaltijd te gebruiken. Succes!

   Groetjes,
   Paulien

   Groetjes,
   Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *