Pompoensoep, heerlijk in de herfst

PompoensoepPompoensoep, dat is echt heerlijk in de herfst. Het is echt een herfstgroente, en volop te koop, ook in de normale supermarkt. Of kijk eens rond als je in de auto zit, in de buitengebieden staan met regelmaat kraampjes en stalletjes waar ook pompoenen te koop zijn. Dan betaal je vaak nog minder.

Pompoenen vond ik altijd zo lastig schoonmaken. Ik haalde de schil er ook af… Wist ik veel? Inmiddels weet ik dat je de schil gewoon kunt eten. Dus pompoen door midden, eventueel in kwarten snijden, draden en pitten eruit halen en dan in blokken snijden. In de pan en koken maar.

Het is lekker om pompoen te combineren met bijvoorbeeld gember, en verse kruiden erbij maakt het af.

Eet jij wel eens pompoen?

Recept voor pompoensoep

Benodigdheden
•    Een scheutje olijfolie
•    1 grote ui
•    2 teentjes knoflook
•    2 cm verse gember
•    1 rode peper (of minder als je niet van pittig houdt)
•    Ongeveer 1.250 gram pompoen
•    Ongeveer 500 gram aardappels
•    1,5 liter water
•    3 kruidenblokjes (Natur Compagnie)
•    Een handje verse tijm
•    Een handje verse basilicum
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
•    Haal de schil van de gember en snijd het fijn.
•    Was de rode peper, snijd hem doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de peper heel fijn.
•    Snijd de pompoen door de helft of in kwarten en verwijder de pitten en draden.
•    Snijd dan de pompoen in blokjes.
•    Schil de aardappels en snijd in blokjes.
•    Verwarm in een grote soeppan een scheutje olijfolie.
•    Bak de ui, knoflook, gember en rode peper een paar minuten op zacht vuur.
•    Voeg de blokjes pompoen en aardappel toe en bak onder af en toe omscheppen nog een paar minuten.
•    Voeg het water en de kruidenblokjes toe, breng het aan de kook en zet het vuur dan zacht.
•    Laat alles in 15 tot 20 minuten gaar worden.
•    Was de tijm en basilicum en voeg het toe aan de soep.
•    Pureer de soep met een staafmixer.
•    Breng op smaak met peper.
•    Eet smakelijk!

Pompoensoep

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *