Pompoen-wortelsoep

Pompoen-wortelsoepEen lekkere en oranje soep, speciaal voor het WK 🙂 Makkelijk te maken, eventueel zelfs eerder op de dag en dan ’s avonds alleen opwarmen. Speltbroodje of -cracker erbij, beetje oranje rauwkost en genieten maar!

PS! ’s Avonds nog zin in een oranje drankje? Probeer dan deze oranje smoothie eens!

Recept voor pompoen-wortelsoep

Benodigdheden
•    Ongeveer 1 kilo pompoen
•    200 gram wortel
•    1 ui
•    2 teentjes knoflook
•    Een scheut olijfolie
•    2 theelepels komijnzaad
•    1 liter water
•    2 kruidenblokjes (peterselie, van Natur Compagnie)
•    Zwarte peper naar smaak
•    Een scheutje rijstroom
•    Een beetje bieslook

Bereidingswijze
Haal de schil van de pompoen en verwijder de zaden.
Snijd de pompoen in stukken of schijven.
Was of schrap de wortel en snijd in stukken.
Pel en snipper de ui.
Pel de teentjes knoflook en snijd het heel fijn.
Verhit in een soeppan de olijfolie en bak de ui en knoflook een paar minuten.
Voeg de komijnzaad, pompoen en wortel toe en bak nog een paar minuten.
Giet het water in de pan erbij, en doe ook de kruidenblokjes erin.
Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Warm nog even goed door, breng op smaak met peper en serveer met een scheutje rijstroom en een beetje bieslook.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Oranje met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *