Plastic

PlasticMet boodschappen doen loop ik er vaak tegenaan: al dat plastic wat ik eigenlijk niet wil. Ik probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken, maar het is nog best lastig soms. Om sommige dingen zit nu eenmaal gewoon plastic. En wat te denken van de plastic zakjes die je gebruikt voor de groente en het fruit.

Als ik ga winkelen neem ik tassen van jute mee waar ik alles wat ik koop in kan doen. Zo hoef ik geen plastic tassen aan te nemen. Doordat we weinig kant en klare producten kopen heb ik ook al veel minder plastic, erg fijn. Ook kopen we geen flesjes water meer (lees daarover hier meer). Maar ik bleef aanlopen tegen de zakjes om de groente en het fruit. We kopen erg veel groente en fruit per week en dus verspilde ik ook erg veel plastic. En dat wil ik niet.

Toen kwam ik een webshop tegen waar ze herbruikbare tasjes verkopen, van ongebleekt biologisch katoen, fairtrade geproduceerd. Ik werd direct enthousiast. Dat wilde ik!

Plastic

Inmiddels heb ik de tasjes een tijdje in huis, en gebruikt. In de supermarkt keken de caissières er wel even twee keer naar, dat zagen ze duidelijk niet dagelijks 😉 Eén van hen reageerde heel leuk met de opmerking “Dat zijn leuke zakjes!”. Omdat het gaasstof is kunnen ze gewoon zien wat er in zit, en de sticker van de weegschaal blijft er ook goed op plakken. Geen probleem dus.

De groenten en fruit kunnen ook thuis in het tasje blijven zitten, door de gaasstof ademt het goed. Veel beter nog dan de plastic tasjes dus ook wat dat betreft.

Ik ben er erg blij mee. Zo kan ik een steentje bijdragen aan het milieu! Wil je deze tasjes ook? Kijk maar eens op de eco webshop Kudzu!

Plastic 2 (2)

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Plastic

 1. Marga schreef:

  Al dat plastic hou ik ook niet van. Gelukkig kan ik bij de super hier ook papieren zakjes nemen. Die bewaar ik dan en hergebruik ik ook weer daarna.
  En ik neem ook wel gewoon bakjes mee naar de markt voor bijvoorbeeld noten e.d.
  Net-zakjes wil ik ook nog maar die ga ik zelf maken.

 2. Alie schreef:

  Ook hier zo weinig mogelijk plastic zakken en zakjes. Papieren zakken voor de groenten en fruit of de sticker gewoon op het product plakken.
  Al het plastic wat wel binnen komt gescheiden inleveren.

  Alie.

  • Paulien schreef:

   Hee Alie,

   Goed dat jij er ook op let! Sticker op het product plakken is ook een goede tip, dat kan bij heel veel dingen uitstekend.

   Groetjes,
   Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *