Pindasoep

PindasoepSoep, soep, soep, wij krijgen er nooit genoeg van. Van tomatensoep tot erwtensoep, van paprikasoep tot courgettesoep, we eten het graag. Een brood of toostje erbij, zelf gemaakte croutons (recept volgt nog een keer!) of roggebrood, de opties om te variëren zijn enorm. En omdat we soep zo fijn vinden probeer ik met regelmaat iets anders te bedenken. Vandaag een nieuw recept: pindasoep!

Pindasoep kan je op diverse manier maken. Deze versie is eenvoudig te maken en snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse dag, als je na een werkdag toch een goede, gevulde maaltijd op tafel wilt zetten.

Ik houd enorm van prei, dus in deze soep gebruik ik deze groente. Het vult de soep lekker, en geeft een heerlijke smaak.

Tamari en sambal brandal maken de soep lekker pittig en smaakvol. Je kunt er natuurlijk wat minder of meer van in doen, afhankelijk van je smaak en behoefte.

Door de aardappels wordt deze soep echt een maaltijdsoep. Natuurlijk kan je er nog een broodje of toostje bij eten, maar als je een flinke kom van deze soep eet, dan zit je al zo vol. Ook zorgen de aardappels (samen met de pindakaas) ervoor dat de soep een beetje romig wordt.

Maak gerust een dubbele portie, zodat je voor de volgende dag nog een lunch of avond ook nog hebt.

Houd jij van soep?

Recept voor pindasoep

Benodigdheden voor 3 à 4 personen
•    1 ui (of 2 kleine uien)
•    2 teentjes knoflook
•    4 aardappels
•    1 eetlepel kokosolie of olijfolie
•    400 gram gesneden prei
•    1 liter water
•    4 kruidenblokjes (Natur Compagnie) (of bouillonblokjes)
•    150 gram pindakaas
•    4 eetlepels tamari
•    2 theelepels sambal brandal
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
•    Schil de aardappels, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
•    Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor een paar minuten.
•    Doe de prei in de pan erbij en bak het een paar minuten met de ui en knoflook mee.
•    Doe het water en de kruidenblokjes in de pan, voeg de aardappelblokjes erbij en breng het aan de kook.
•    Laat de soep ongeveer 10 minuten koken, check even of de aardappelblokjes gaar zijn.
•    Roer dan de pindakaas, tamari en sambal brandal door de soep.
•    Warm de soep nog even goed door, voeg zwarte peper naar smaak toe, en je maaltijd is klaar!

Tips
•    Vervang een gedeelte van de prei voor taugé;
•    Hak wat pinda’s en roer die door de soep voor een extra bite;
•    Je kunt ook Kipstuckjes van de Vegetarische Slager in stukjes snijden en erdoor doen;
•    Het is lekker om deze soep te serveren met gebakken uitjes.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *