Perziktaartjes

PerziktaartjesDeze perziktaartjes maakte ik al een tijd geleden, maar ik was vergeten om er iets over te schrijven. Hierbij alsnog, want het zijn leuke en makkelijke taartjes die goed in de smaak kunnen vallen bij velen.

Voor dit receptje gebruik ik bladerdeeg. Al wel eens eerder schreef ik over dat er eigenlijk geen perfect bladerdeeg bestaat. Of er zit boter in, en heb je er wel één zonder dierlijke producten dan zit er weer suiker in. Of je denkt de perfecte soort te hebben gevonden en dan zit daar een rood E-nummer in. En dan wil ik eigenlijk ook geen tarwe. Tsja. Ik kies bladerdeeg wat het beste bij ons en onze eetstijl past.

Voor deze taartjes heb je amandelspijs nodig. Let op, de dadels hiervoor moet je even een avond van te voren in water zetten, zodat ze een nachtje kunnen weken.

In plaats van perzik kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Appel is bekend, maar ook rood fruit zoals frambozen en bessen is heel lekker om mee te bakken. Of pruimen, die gebruikte ik ook al in deze taart. Heerlijk!

Deze taartjes zijn lekker bij een feestelijk ontbijt, bij de koffie / thee of als je een uitgebreide lunch of brunch hebt.

Recept voor perziktaartjes

Benodigdheden voor 8 taartjes
•    10 plakjes bladerdeeg
•    Amandelspijs (klik hier voor het recept)
•    3 perziken
•    Een beetje kokosrasp

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 225 graden.
•    Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze naast elkaar op het aanrecht ontdooien.
•    Maak de amandelspijs volgens dit recept.
•    Was de perziken en snijd ze in partjes.
•    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
•    Haal het plasticje van acht van de plakjes bladerdeeg en leg deze plakjes op de bakplaat.
•    Smeer deze plakjes bladerdeeg in met amandelspijs, en laat een randje van ongeveer een centimeter vrij.
•    Leg de partjes perzik diagonaal er bovenop.
•    Vouw alle randjes dubbel.

Perziktaartjes voor het bakken

•    Steek met een koekjesvormpje hartjes uit de laatste twee plakjes bladerdeeg, en leg deze op de taartjes.

Perziktaartje voor het bakken2

•    Schuif de bakplaat in de oven en bak deze in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
•    Strooi voor het serveren een beetje kokosrasp op de taartjes.

Tips
•    Houd de taartjes even in de gaten als ze in de oven staan. Bladerdeeg gaat in de ene oven sneller dan in de andere;
•    Je kunt in plaats van kokosrasp na het bakken ook amandelschaafsel voor het bakken erover strooien.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *