Pepernoten? Pepernoten!

PepernotenHet is geen nieuws onder de zon dat de pepernoten elk jaar vroeg in de winkel liggen. Ik ga dan ook geen blog schrijven over hoe belachelijk dat is en zo 😉 Maar als je ze ziet liggen en je krijgt er trek in, maar je wilt geen suiker eten, dan kan je thuis ook aan de slag! Daarom dit blogje.

Vorig jaar heb ik overheerlijke pepernoten gebakken, het hele winterseizoen door. Ze waren zo smullen, en tegelijk vrij van slechte dingen. Geen E-nummers, suikervrij, tarwevrij, zuivelvrij, echt geweldig!

Ik hoef niet perse altijd alles te vervangen. Meestal eten we gewoon fruit als tussendoortje en we hebben als basis voor de maaltijden groente. Maar soms is een vega burger bijvoorbeeld wel lekker bij die groenten, en dat geldt ook voor pepernoten als tussendoortje. Dan kan ik natuurlijk ook fruit eten, maar af en toe genieten van iets als pepernoten mag best van mezelf 🙂

Dus als jij ook weer zin hebt in pepernoten, klik dan hier voor het lekkere en verantwoorde recept!

Pepernoten     Pepernoten

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kinderen, Sinterklaas, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Pepernoten? Pepernoten!

 1. Lenneke schreef:

  Paulien, de perpernoten waren excellent! gaaf recept, zelf doe ik eigenlijk alles al met kokosvet en maak ik zo veel mogelijk zelf. Maar de palmsuiker verlaat vanaf nu dit huis niet meer:)

 2. Margriet schreef:

  Hoi Paulien,

  Ik moet er altijd wel om lachen dat iedereen alles pepernoten noemt, maar volgens mij bedoel jij met dit recept toch echt kruidnoten? Wij gaan ze ook weer maken hoor, heerlijk!

  • Paulien schreef:

   Beste Margriet,

   Precies omdat iedereen het pepernoten noemt, doe ik dat ook. Vindbaarheid, herkenbaarheid, etc. 😉 En ach, what’s in a name? 😉

   Geniet ervan!

   Groetjes,
   Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *