Pastasalade met veldsla, kikkererwten en granaatappelpitjes

Pastasalade met veldsla, kikkererwten en granaatappelpitjesDeze salade als lunch is fantastisch. Als je zin hebt in een bommetje van gezonde dingen, dan kies je deze maaltijd!

Peulvruchten zijn gezond en een bron van eiwitten en andere voedingsstoffen. Granaatappelpitjes zijn een uitstekende manier om je afweersysteem een boost te geven, ze zitten boordevol antioxidanten. Kiemen zijn ook zo gezond, ook een bron van antioxidanten en daarnaast vitaminen en mineralen. Noten tenslotte, vol met goede vetten en mineralen.

Naast dat de ingrediënten voor deze salade zo gezond zijn, zijn ze ook nog eens om te smullen zo lekker! De combinatie van de smaken is echt geweldig. Dat is gewoon jezelf verwennen. En dat is heel belangrijk toch? 🙂

Recept voor pastasalade met veldsla, kikkererwten en granaatappelpitjes

Benodigdheden voor 2 à 3 personen
•    100 gram pasta (ik kies hier voor speltpasta)
•    100 gram veldsla
•    400 gram kikkererwten
•    1 granaatappel
•    Een flinke pluk kiemen (bijvoorbeeld alfalfa, radijskiemen, etc.)
•    Een hand amandelen

Bereidingswijze
•    Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
•    Was zo nodig de veldsla.
•    Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
•    Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes (klik hier voor hoe je dat eenvoudig doet).
•    Hak de amandelen grof.
•    Meng de pasta, veldsla, kikkererwten en granaatappelpitjes en verdeel dit over borden.
•    Leg op elk bord een pluk kiemen en verdeel de amandelen erover.

Tips
•    In plaats van kikkererwten kan je ook kiezen voor een andere peulvrucht;
•    Vervang de amandelen gerust voor andere noten.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *