Paksoiplaattaart met groene salade

PaksoiplaattaartVeel groente, geen vlees; sommige mensen hebben het gevoel dat je dan geen lekkere avondmaaltijd meer op tafel kunt zetten. En ik snap wel dat als je in een bepaald patroon zit het lastig kan zijn om je er een voorstelling van te maken. Ik hoop dat ik met mijn recepten kan inspireren en ideetjes kan geven hoe je heel gezond en toch gevarieerd en enorm lekker kunt eten.

Vandaag een recept voor paksoiplaattaart. Ik gebruik voor deze taart bladerdeeg. Hiervoor kies ik niet vaak, omdat er naar mijn mening geen perfect soort bladerdeeg bestaat. In sommige varianten zit geen gluten of tarwe, maar wel roomboter, in andere soorten zitten geen E-nummers, maar wel gluten, etc. Het is dan kiezen waar je je het prettigst bij voelt.

Op deze taart gaan veel groenten: ui, knoflook en paksoi. Een flinke struik paksoi, dus dan heb je al 500 tot 600 gram te pakken. Bij de taart kies ik voor een groene salade met tomaat, dus al met al krijg je meer dan voldoende groenten binnen.

Vergeet niet ook bij je ontbijt, lunch en met je tussendoortjes aan groenten te denken. Met een groene smoothie, een lekkere salade en een bakje komkommer is het heel makkelijk om ervoor te zorgen dat je per dag veel groenten eet.

Recept voor paksoiplaattaart met groene salade

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    8 plakjes bladerdeeg
•    Een scheutje olijfolie
•    1 grote ui
•    4 teentjes knoflook
•    1 flinke struik paksoi
•    100 gram ongezouten cashewnoten
•    4 biologische eieren
•    100 ml rijstmelk
•    100 gram zachte geitenkaas
•    Peper naar smaak
•    1 eetlepel basilicum
•    1 theelepel peterselie
•    75 gram gemengde sla naar keuze
•    2 tomaten
•    Klein scheutje olijfolie extra vierge
•    Handje zonnebloempitten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg even los van elkaar ontdooien op je aanrecht en bekleed daarna de bakplaat ermee.
Zorg dat je een klein opstaand randje maakt.
Bak de bladerdeeg 10 minuten in de oven.
Pel en snipper de ui.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
Was de paksoi en snijd in grove repen.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook een paar minuten.
Voeg dan de paksoi toe en bak het totdat het gaat slinken en het vocht verdampt.
Roer de cashewnoten er door.
Breng op smaak met peper en voeg de basilicum en peterselie toe.
Leg nadat de bladerdeegbodem 10 minuten gebakken is het paksoimengsel erop en verdeel het er mooi over.
Klop in een schaaltje de eieren met de rijstmelk los en breng op smaak met peper.
Giet dit mengsel over de taart.
Brokkel de zachte geitenkaas er over.
Bak in de oven voor nog ongeveer 20 minuten.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Meng de gemengde sla en tomaten met een klein scheutje olijfolie extra vierge in een schaal.
Strooi de zonnebloempitten er over.

Tips
•    Deze taart is ook lekker met andijvie of spinazie;
•    Kies eens voor andere noten;
•    Kies voor geraspte harde geitenkaas in plaats van zachte geitenkaas;
•    Met de groene salade kan je natuurlijk variëren zo veel je wilt: met komkommer, geraspte wortel, pompoenpitten, hennepzaad, etc.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *