Paddenstoelenragout

PaddenstoelenragoutDe kerstdagen staan al weer voor de deur! Het is lang geleden dat ik iets plaatste hier, en dat heb ik geweten, wat een reacties kreeg ik! Heel lief en attent, super bedankt! We zaten in een drukke en hectische periode, en ik kan sinds m’n burn-out steeds beter kiezen voor wat echt belangrijk is: in de eerste plaats mijzelf en mijn gezin! Ik zal in het nieuwe jaar nog een keer wat schrijven over de achterliggende periode van mijn herstel. Maargoed, nu wilde ik toch nog graag voor de kerst een lekker receptje met jullie delen.

Ragout, ik vind dat altijd zo lekker! In een pasteitje bijvoorbeeld, of met stokbrood, heerlijk! Een blikje ragout bijvoorbeeld is alleen niet bepaald gezond te noemen, met alle kunstmatige toevoegingen. Daarom dus eens aan de slag gegaan met een gezonde variant. Ik ben dol op paddenstoelen, dus daarom: paddenstoelenragout!

Deze paddenstoelenragout is zo superlekker, en zeker voor kerst kan je dit gebruiken voor een heel feestelijk gerechtje! Als voorgerecht in een pasteitje of met een paar sneetjes stokbrood, of als lunch op een broodje. Trouwens, ook met oud & nieuw is dit een goed idee: als je met middernacht buiten bent geweest binnen weer opwarmen met iets lekkers en warms. Je zult je gasten zeker verrassen met dit lekkere recept!

Fijne kerstdagen gewenst!

Recept voor paddenstoelenragout

Benodigdheden
•    400 ml water
•    4 kruidenblokjes (Natur Compagnie)
•    2 uien
•    2 teentjes knoflook
•    1 eetlepel kokosolie
•    400 gram gemengde paddenstoelen
•    50 gram kokosolie
•    50 gram volkoren speltmeel

Bereidingswijze
•    Kook het water en los de kruidenblokjes erin op.
•    Zet deze pan apart.
•    Pel en snipper de uien.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
•    Verwarm een eetlepel kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
•    Scheur of snijd de gemengde paddenstoelen in stukken en doe ze in de pan erbij.
•    Bak dit totdat het gaar is.
•    Doe de kokosolie en de volkoren speltmeel in de pan erbij, en voeg een soeplepel bouillon toe.
•    Roer totdat de kokosolie en meel goed zijn opgelost.
•    Voeg dat weer een lepel bouillon toe.
•    Herhaal dat totdat de ragout zo dik is als jij lekker vindt.

Tips
•    Ragout is lekker in een pasteitje, bijvoorbeeld als lunch of voorgerecht.
•    Ook kan je ragout heerlijk eten op een broodje.
•    Serveer met verse bieslook, sla of plakjes tomaat.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst, Oud & nieuw met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *