Paddenstoelenpasta

PaddenstoelenpastaPaddenstoelen, ik ben er dol op. Er zijn er in zo veel soorten, maten en smaken, en ik vind ze prachtig. De randjes, ribbeltjes en kleuren. En ze smaken zo heerlijk!

Met paddenstoelen kan je eindeloos variëren. In salades, op broodjes, door een roerbakgerecht, bij een stamppot, en ga zo maar door. Vandaag een recept voor pasta met paddenstoelen. Ik gebruik volkoren speltpasta, voedzaam en tarwevrij. Met extra groenten zoals de ui, knoflook en rucola wordt dit een heerlijk gerecht. De saus maak ik van rijstroom.

Paddenstoelen zijn een goede aanvulling op je voeding: ze zijn rijk aan mineralen (kalium, natrium, etc.), vitaminen (o.a. B2) en vezels.

Het schoonmaken van paddenstoelen kan je beter niet met water doen. De paddenstoelen zuigen zich dan vol met water en dat komt de smaak niet ten goede. Ook het knapperig bakken van de paddenstoelen lukt dan niet meer. Het beste kan je een speciaal borsteltje gebruiken, maar ook een velletje keukenpapier werkt prima.

Recept voor paddenstoelenpasta

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    300 gram volkoren speltpasta
•    2 uien
•    3 teentjes knoflook
•    Een bakje vega ‘gehakt’
•    250 gram champignons
•    150 gram paddenstoelenmix
•    Scheut olijfolie
•    250 ml rijstroom
•    Peper naar smaak
•    75 gram rucola

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
Borstel de paddenstoelen schoon met een speciaal borsteltje of gebruik hiervoor een velletje keukenpapier.
Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
Verhit in een wok of koekenpan een scheut olijfolie en bak de ui en knoflook voor een paar minuten.
Doe het vega ‘gehakt’ erbij en bak het 5 minuten mee.
Voeg de paddenstoelen en toe en bak dit ook nog even kort.
Schep alles regelmatig goed om.
Roer de rijstroom erbij, breng aan de kook en laat het dan zachtjes even doorpruttelen.
Voeg peper naar smaak toe.
Serveer met de pasta en de rucola.

Paddenstoelenpasta

Tip
•    Als finishing touch kan je nog wat pijnboompitten roosteren en over het gerecht heen strooien.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Paddenstoelenpasta

  1. Daniëlle schreef:

    Oeh, heerlijk ook voor bij dit herfstige weer!

Laat een reactie achter op Daniëlle Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *