Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappelOvenschotels zijn zo fijn makkelijk, omdat je ze van te voren kunt klaarmaken. ’s Morgens voor dezelfde avond, of zelfs een dag van te voren. Afgedekt in de koelkast tot het moment dat je hem in de oven kunt schuiven. Ideaal voor drukke dagen vol met afspraken, werkdagen of wanneer jij het maar handig vindt.

Wat ik vaak deed, en nog steeds af en toe wel doe, is dat ik wat ik in mijn ovenschotel wil hebben eerst wok of kook. Zoals rode kool of zuurkool. Maar steeds vaker doe ik de groenten rauw in de ovenschaal en laat ik het helemaal lekker garen in de oven. Voordelen: je gebruikt weinig olie en je hebt geen vieze pannen. Zo ook bij deze ovenschotel.

Laatst kreeg ik een paar zoete aardappels van een vriendin die ze had liggen en bij wie het niet uitkwam om ze te gebruiken, en ik had zelf nog een pompoen. Ik dacht, wat kan ik hiermee? Grillen in de oven, een soep van maken… Of, een ovenschotel! Dat laatste werd het.

Het is een vrij eenvoudig recept, en je hebt maar weinig voorbereidingstijd nodig. De schotel moet wel een uur in de oven, dus met deze tijd moet je even rekening houden. Gelukkig kan je ondertussen allemaal andere dingen doen.

Eet smakelijk!

Recept voor ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Benodigdheden
•    3 zoete aardappels
•    1 middelgrote pompoen
•    4 tomaten
•    250 ml rijstroom
•    Peper naar smaak
•    3 theelepels kerrie
•    2 theelepels tijm
•    Een beetje olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de pompoen in parten en verwijder de schil en de pitten.
Snijd de parten pompoen in dunnere stukken.
Leg de helft van de pompoen in de ovenschaal.
Verdeel dan de helft van de zoete aardappel erover.
Maak dan een laag van de overgebleven pompoen en dan van de laatste zoete aardappel.
Was de tomaten en snijd ze in dunne plakken.
Verdeel de plakken over de schotel.
Meng de rijstroom met de peper, kerrie en tijm.
Giet het over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel in ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven gaar.

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

  1. Marijke schreef:

    Hoi Pauline, ik heb deze gemaakt met wortel. Gaat prima en ook erg lekker 🙂 Groetjes, Marijke

  2. sonja schreef:

    Zeg paulien..het ziet er supper uit..maar tomaten met patat die combinatie mag dat wel..

    • Paulien schreef:

      Beste Sonja,

      Dank voor je reactie. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met wat je zegt over de combinatie patat en tomaten?

      Groetjes,
      Paulien

  3. sonja schreef:

    Ja ik heb altijd gehoort dat men koolhydraten niet mag combineren met zuur vruchten zoals tomaat..

  4. sonja schreef:

    Ja..Groene dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *