Oranje rauwkost

Oranje rauwkostZoals beloofd nog een tweede oranje recept, speciaal voor Koningsdag. Eerder deze week plaatste ik een receptje voor een oranje smoothie, vandaag een heerlijke en gezonde rauwkost.

De rauwkost is heel erg oranje door de wortel, lekker zoet door de rozijnen en de mandarijnen en heeft een heerlijk knapperige bite door de pecannoten. Het is gezond omdat het boordevol vitaminen en mineralen zit. Wat wil je nog meer?

Deze rauwkost is lekker om zo op te eten, als tussendoortje of bij de lunch. Ook past het goed op een broodje of cracker. Of serveer het eens bij de gourmet of bbq.

Geniet, en een fijne Koningsdag!

Recept voor oranje rauwkost

Benodigdheden
•    150 gram wortel
•    50 gram rozijnen
•    2 mandarijnen
•    50 gram pecannoten

Bereidingswijze
Was of schrap de wortels.
Rasp de wortels.
Haal de schil van de mandarijnen en snijd de partjes door de helft
Hak de pecannoten grof.
Doe alles in een schaaltje en meng het goed door elkaar.

Tips
•    In plaats van twee mandarijnen kan je ook één sinaasappel gebruiken;
•    Voor een meer hartige rauwkost kan je een gesnipperd rood uitje toevoegen, eventueel in plaats van de rozijnen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Oranje met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *