Lunchidee: quinoasalade

Lunchidee quinoasaladeAls je tussen de middag geen brood wilt eten is het best even nadenken wat je dan kunt kiezen. Ik krijg vaak de vraag hoe je het gevarieerd kunt houden en dat vond ik in het begin ook wel eens lastig. Nu ik dit typ bedenk ik me hoe grappig dit eigenlijk is. Ik was gewend om elke dag brood te eten, dat is ook niet bepaald gevarieerd 😉

Maar, variatie in je voedingspatroon is wel belangrijk! Het kan echt geen kwaad om regelmatig dezelfde lunch te kiezen, maar altijd hetzelfde is geen goed idee. Ik heb zelf een aantal succesrecepten. Salades die we alle drie lekker vinden. De één is wat bewerkelijker dan de ander, maar over het algemeen zijn ze makkelijk en vrij snel te maken.

Een lunchidee dat ik graag wil delen: quinoasalade. Quinoa is een heerlijk alternatief voor brood, maar ook bij de avondmaaltijd kan je ervoor kiezen in plaats van aardappels of pasta. Quinoa is geen graan, zoals couscous of bulgur, dus als je glutenvrij of glutenarm moet of wilt eten is quinoa ook een heel goed idee.

Quinoa heeft veel gezondheidsvoordelen:
•    Er zitten veel eiwitten in;
•    Het zit boordevol vitaminen, zoals B2 en E;
•    Vol met mineralen als ijzer en magnesium;
•    Het bevat veel vezels.

Recept voor quinoasalade

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    275 gram quinoa
•    1 groene paprika
•    15 cherrytomaatjes
•    2 grote bosuitjes
•    20 gram tuinkers
•    Een scheut olijfolie (extra vierge)

Bereidingswijze
Spoel de quinoa en kook het volgens de aanwijzingen op het pak.
Was de paprika en snijd in kleine stukjes.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Doe de paprika, cherrytomaatjes en bosui  in een schaal en knip de tuinkers erboven.
Laat de gekookte quinoa afkoelen en doe het in de schaal erbij.
Voeg een scheut olijfolie toe en meng het geheel tot een lekkere salade.
Geniet van je lunch!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Lunchidee: quinoasalade

 1. Liesbeth Sybrandi schreef:

  Hoi Paulien,
  ik heb al een aantal van je lekkere ideeën gemaakt. Paar vragen: wat doe jij tegen een knoflook adem? Ik vind knoflook heerlijk en zie dat jij het ook veel gebruikt, maar het nadeel blijft wel hè.
  Verder: hoe zorg jij dat je olijfolie op die gebakken pastinaak komt en blijft? en niet op je papier druipt? doe jij het met een kwast? en hoeveel ongeveer? De volgende keer leg ik de pastinaak in een schaal (en wat meer op en over elkaar?) denk ik. en vraag een goede kwast voor sinterklaas. Heb jij aparte voor zoet en hartig?
  Bedankt alvast, hartelijke groet, Liesbeth

  • Paulien schreef:

   Ha Liesbeth,

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent!

   Knoflook vinden wij erg lekker en gebruik ik inderdaad best vaak. De één verteert het beter dan de ander en niet iedereen heeft daardoor even veel last van een geur. Er zijn wel tips te vinden op internet die een geur zouden helpen voorkomen. Bijvoorbeeld even kokend water gieten over de teentjes en dat soort dingen. Ik doe dat zelf niet, dus ik heb er geen ervaring mee.

   Voor het insmeren van de pastinaak met olijfolie gebruik ik een kwastje. Dan druipt het dus niet meer. De hoeveelheid is altijd lastig, ik giet wat olie in een schaaltje en van daaruit gebruik ik de kwast. En soms giet ik wat bij, net zo lang tot alle pastinaak (of wat dan ook) heb ingesmeerd. Pastinaak over elkaar leggen kan wel, maar dan moet je er denk ik wel rekening mee houden dat het niet zo knapperig wordt. Ik gebruik geen aparte kwastjes voor zoet en hartig, omdat ik het kwastje goed kan schoonmaken.

   Succes!

   Groetjes,
   Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *