Lekkere chocolade voor jou getest

Lekkere chocolade voor jou getestKen je de webwinkel www.gezondenotenkopen.nl van Food = Good al? Nou, goed nieuws, want ze hebben nu ook www.gezondechocolakopen.nl! En jawel, ik mocht voordat de site in de lucht ging chocolade testen!

De eigenaren van deze webshops weten dat wij geen geraffineerde suiker eten, dus ik kreeg chocolade wat daarop aansluit. Drie producten waarvan de verpakking er al zo mooi uit zag dat ik er blij van werd.

En toen gingen de verpakkingen ook nog open 😉 Manlief en ik hielden een proeverijtje en we waren onder de indruk. Wat heerlijk!

Om te beginnen proefden we ‘Chchukululu Raw Organic Cacao Beans’ uit Ecuador. Rauwe cacaobonen met het schilletje er nog omheen. Het viel ons op dat de cacaobonen niet echt enorm naar chocolade smaken, maar ook een beetje een nootachtige smaak hebben. Ze zijn een beetje bitter en pittig, op een lekkere manier. Het schilletje kan je er ook af halen, en dan is het een wat mildere, meer chocoladeachtige smaak. Uiteraard wel een pure chocolade smaak. Van deze cacaobonen eet ik niet een heel handje achter elkaar op, dat is too much, maar af en toe een paar is echt lekker. En het leuke is: ons zoontje proefde ze ook en hij vraagt er nu telkens naar 😉

De volgende lekkernij was ‘Organic Dark Chocolate 100% Esmeraldas’ van Hoja Verde, ook uit Ecuador. Een chocoladereep van 100% cacao. Een stevige reep met kleine, makkelijk af te breken stukjes. Deze chocolade is heel puur, wat logisch is met 100% cacao, maar niet te pittig qua smaak. Je hebt de echte chocoladesmaak te pakken. Het is daardoor best zwaar, en één of twee kleine stukjes in één keer is dan ook echt genoeg. Wij vinden deze reep lekker, hoewel iets zoet erin wel lekker zou zijn.

Tenslotte proefden we ‘Madécasse 99% cacao’ uit Madagaskar. Pure, donkere chocolade, echt te proeven dat het 99% cacao bevat, het heeft een sterke smaak. Die overige 1% is bestaat uit cacaobonen en natuurlijk vanillepoeder. En dat maakt het net iets zoetig, wat wij lekker vinden. Het bijzondere aan deze chocoladereep is dat als je een stuk in je mond stopt je eerst naast cacao duidelijk vanille proeft, maar dat dat over gaat in een fruitige, iets zure smaak. Het doet dan denken aan limoen. De smaken mengen zich dan en het is echt genieten. De reep is vrij dik, en bestaat uit 4 parten. Dat is een nadeel als je kleinere stukjes wilt, maar stiekem is het natuurlijk een voordeel 😉

Ook zin om lekkere soorten chocolade te proeven? Kijk op www.gezondechocolakopen.nl!

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Lekkere chocolade voor jou getest

  1. geertrude schreef:

    ha Paulien,

    Wat leuk om te lezen! Ik was juist op zoek naar gezonde chocola. We hebben de nibs geprobeerd, maar die vind ik wel erg bitter. Een alternatief voor hagelslag op brood is ook lastig te vinden. Als ik je proeverijen zo lees, is het de moeite waard!

    groetjes,
    Geertrude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *