Leftover als lunch

Lunch leftoverWat als je niet altijd veel tijd hebt om maaltijden te maken? Wat als je wel gezond wilt eten? Dan is het eten van leftovers een goed idee!

Een leftover is een restje van een maaltijd. Ik zorg vaak voor een bewuste leftover, of ik kook gewoon dubbele porties. Ideaal. Het is een kwestie van plannen, net zoals bij al mijn andere activiteiten. Ik maak een weekplanning waarin ik de vaste, belangrijke dingen vast zet. Natuurlijk is er echt nog wel ruimte voor spontaniteit, maar als ik niet goed plan loopt ik zeker weten ergens een keer vast.

Zo plan ik dus ook onze maaltijden. Het is sowieso handig voor het doen van boodschappen. Ik doe één keer per week de meeste boodschappen. Tussendoor nog eens extra naar de winkel voor groenten en fruit, maar de basis haal ik eens per week in huis. Dit scheelt mij tijd en energie: één keer nadenken over de komende week, en klaar.

Op dagen waar ik wat meer ruimte heb maak ik een grote maaltijd, voor de avond, en dan bijvoorbeeld ook voor de lunch (of ontbijt) van de dag erna. Dit kan heel goed met maaltijdsalades, soepen, rijstgerechten. Alle koude gerechten sowieso, maar veel dingen kan je ook prima opwarmen. Soep even in een pannetje doorwarmen, een rijstgerecht even in een wok opwarmen, het is zo klaar.

Voor naar kantoor warm ik wel eens ’s morgens thuis soep op en dan doe ik dat in een thermos food jar, dan blijft het lekker warm tot lunchtijd.

Als ik dit zo doe verval ik niet in slechte eetpatronen. Ik wil bijvoorbeeld niet elke dag brood als lunch eten. Maar als ik niets voorbereid, en het is dan lunchtijd, dan wordt het toch brood. Het geeft niets als dat een keer gebeurt, maar ik ken mezelf en mijn valkuilen ;-), dus ik voorkom dingen graag als het kan.

Eet jij wel eens een leftover als lunch of ontbijt?

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *