Kruidige dadeltaart

Kruidige dadeltaartDit recept voor kruidige dadeltaart is geschikt voor mensen die glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij en eivrij willen eten. Ik hoor steeds meer dat mensen allergieën of intoleranties hebben, en dan kan het soms best even wennen zijn aan het nieuwe eetpatroon. Het goede nieuws is dat er gelukkig nog steeds veel mogelijk is.

Als je denkt in mogelijkheden en oplossingen in plaats van aan wat je allemaal niet mag, dan wordt het een stuk eenvoudiger. Maak maar eens een lijst van alles wat je wel mag eten. Je zult verrast zijn. En als je het moeilijk vindt om zelf te bedenken wat je dan voor gerechten en baksels kunt maken, neem dan maar met regelmaat een kijkje tussen de recepten op mijn site.

Deze kruidige dadeltaart is een stevige taart met een beetje een aardse smaak door de boekweitmeel, een lekkere bite door de dadels en met een zoete smaak door de banaan, honing en dadels. Een klein puntje van deze taart is al snel genoeg. Heerlijk als tussendoortje of als nagerecht met wat fruit erbij.

Recept voor kruidige dadeltaart

Benodigdheden
•    300 gram boekweitmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
•    1 kleine banaan
•    200 ml rijstmelk
•    75 gram kokosolie
•    75 gram honing
•    100 gram dadels
•    Springvorm met een doorsnede van 22 cm

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed de springvorm met bakpapier of vet hem in.
Doe de boekweitmeel, wijnsteenzuur en koek- en speculaaskruiden in een kom en meng het.
Prak de banaan in een schaal fijn.
Doe de rijstmelk bij de banaan en roer door elkaar.
Doe de kokosolie en honing in een pannetje en smelt dit totdat het een egaal mengsel is.
Roer de geprakte banaan en rijstmelk erdoor.
Doe het mengsel met de kokosolie, honing, banaan en rijstmelk bij het meelmengsel en roer tot het een mooi beslag is.
Snijd de dadels in kleine stukjes en roer dit door het beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak de kruidige dadeltaart gaar in ongeveer 40 minuten.

Kruidige dadeltaart

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Kruidige dadeltaart

  1. n v schaik schreef:

    Dank je zeer voor dit recept!
    Ik ga het binnenkort maken.

  2. Pingback: Suikervrije dadel-kruidcake | Stay happy, stay healthy!

  3. s schreef:

    Dag.

    Kan dit ook met kokosmelk gemaakt??

    • Paulien schreef:

      Ha Sieneke,

      Dat moet zeker kunnen. De smaak en structuur kan wel wat anders zijn natuurlijk, en ik heb dit zelf nooit gemaakt met kokosmelk, dus ik heb er zelf geen ervaring mee met dit recept.

      Succes!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *