Kokosijs met chocolade en noten

Kokosijs met chocolade en notenEr komt meer en meer mooi weer aan, en waar heb ik dan soms zin in… Juist ja, ijs! IJs zoals dat te koop is in de supermarkt kopen we niet meer, we willen graag zonder suiker en zuivel. Zelf maken dus, en dat gaat erg goed, er zijn heerlijke opties.

Wij zijn dol op de zachte smaak van kokos, dus dat is de basis voor dit ijs. Kokosrijstdrink en kokosrasp. Aangevuld met dadels, bananen, noten en pure chocolade maakt dat dit ijs is om je vingers bij op te eten, maar dat je er toch zonder schuldgevoel van kunt genieten. Niet alleen suikervrij en zuivelvrij dus, maar ook nog schuldvrij 😉

De komende tijd ben ik van plan om nog meer variaties te bedenken en uit te proberen, dus houd het in de gaten!

Recept voor kokosijs met chocolade en noten

Benodigdheden
•    500 ml kokosrijstdrink
•    150 gram dadels
•    3 bananen
•    50 gram pecannoten
•    50 gram pure chocolade (Vivani 92%)
•    25 gram kokosrasp

Bereidingswijze
Haal de schil van de bananen.
Haal de pitten uit de dadels.
Doe de kokosrijstdrink, dadels en bananen in de blender en mix tot een egaal geheel.
Hak de pecannoten en pure chocolade in kleine brokjes.
Roer de pecannoten, pure chocolade en kokosrasp door het gemaakte mengsel.
Giet het in een grote schaal of verschillende kleine schaaltjes.
Zet het voor ten minste een paar uur in de diepvries.
Haal het een half uur voordat je het wilt eten uit de diepvries.
Geniet!

Tips
•    Gebruik gerust andere noten;
•    In plaats van pure chocolade kan je ook rauwe cacao nibs gebruiken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Kokosijs met chocolade en noten

  1. Petra schreef:

    Zoooo dat lijkt me erg lekker! Helaas reageren mijn darmen niet goed op koude dingen, zeker niet op ijs. Maar ik kan dit wel proberen te maken met evt. iets minder kokosrijstmelk, en/of evt. wat chiazaad om het als pudding te eten! Dank je wel voor dit lekkere idee weer!

  2. Henrike schreef:

    Klinkt heel goed! Ik was even aan het kijken in de supermarkt voor zuivelvrij ijs, maarja dan kom je helaas uit op sorbet ijs met HEEL VEEL suiker.
    Dit zou een mooie oplossing kunnen zijn 🙂

    Ik heb ook eens pindakaas met banaan gepureerd en dat in de diepvries gedaan, krijg je ook heerlijk ijs van. (wel specifieke smaak waar je van moet houden).

    • Paulien schreef:

      Ha Henrike,

      Perfect ijs kan je inderdaad niet kopen 😉 Maar zelf maken dus wel! Hoe fijn is dat 🙂 Leuk dat jij ook al hebt uitgeprobeerd!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *