Koekjes bakken

HavermoutkoekjesKoekjes bakken, een heerlijke bezigheid. Zeker als het zoals nu herfstvakantie is! Buiten is het nog best goed weer, de zon piept er met regelmaat door, dus buiten spelen kunnen alle kinderen nog heel goed. Maar soms regent het, en hoe lekker is het dan om binnen te zijn. Lekker spelen met spullen die de hele zomer in de kast zijn gebleven, en een keer koekjes bakken met mama of papa! 😉

Onze zoon zit nog niet op school, en deze mama bakt heel vaak koekjes, maar hij blijft het leuk en gezellig vinden. Dan trekt hij zijn stoeltje bij het aanrecht en zegt: “Mama, echt knus!”. Zo schattig. Ik vind het zelf ook echt knus. Gewoon lekker in mijn prettige huis, bezig met heerlijke ingrediënten, en als de koekjes in de oven zitten de overheerlijke geuren die mijn neus binnen dringen. Heerlijk genieten.

En natuurlijk hoef je koekjes bakken niet te beperken tot de herfstvakantie natuurlijk 😉 Wat denk je van een woensdagmiddag, zaterdag of zondag? Kinderen vinden het heel leuk om te helpen met het afwegen van de ingrediënten en het kneden van het deeg. En natuurlijk leuke figuurtjes maken met vormpjes.

Om je wat inspiratie te geven zal ik hieronder wat koekjesrecepten op een rij zetten. Klik op de naam van de koekjes voor het recept!

Amandel-pecannotenkoekjes

Amandel-pecannotenkoekjes

Bananenkoekjes

Bananenkoekjes

Bosvruchten-kokoskoeken

Bosvruchten-kokoskoeken

Eenvoudige koekjes

Eenvoudige koekjes

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

Wortel-notenkoekjes

Wortel-notenkoekjes

 

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kinderen, Suikervrij, Vakantie met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *