Kerstboom uit de oven

Kerstboom uit de ovenWat vind ik het altijd leuk om rond feestdagen iets speciaals te maken. Soms pak ik groots uit en ga ik voor een diner met diverse gangen, maar net zo goed kan ik genieten van een gourmet, waarbij je alles op tafel zet en iedereen zijn eigen eten mag maken 😉 Ook hapjes maken vind ik leuk. Lekker voor een kerstbrunch of -lunch, of bij een borrel. Dit jaar maakte ik een kerstboom uit de oven voor kerstavond, en komende zaterdag ben ik van plan om hem weer te maken voor oudejaarsavond.

Dit ideetje heb ik niet zelf bedacht trouwens, vorig jaar zag ik een keer een filmpje op Facebook waarin zoiets langs kwam, en dat heb ik onthouden. Dus nu bedacht ik hoe ik het dan precies ging maken. Bladerdeeg, groene pesto van de AH en Wilmersburger kaas, dat is alles wat je nodig hebt. Als de kerstboom uiteindelijk klaar is kan je de takken eraf breken / draaien. En het middenstuk is natuurlijk ook lekker 🙂

Recept voor kerstboom uit de oven

Benodigdheden
•    5 plakjes bladerdeeg naar keuze
•    4 theelepels groene pesto naar keuze
•    Een handje geraspte Wilmersburger kaas

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 225 graden.
•    Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
•    Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
•    Leg twee plakjes bladerdeeg naast elkaar neer, laat ze iets overlappen en druk ze aan.
•    Leg twee plakjes bladerdeeg erboven, laat deze ook iets overlappen en druk ze aan.
•    Leg het laatste plakje bladerdeeg in het midden bovenaan, laat ook overlappen en druk aan.
•    Snijd eerst aan de onderkant de boomstronk.
•    Snijd dan de vorm van de kerstboom.
•    Het hoeft niet helemaal in een punt te lopen bovenaan, omdat de ster er nog op komt.
•    Maak met sterretjesvormpjes de sterren uit het deeg wat je eraf gesneden hebt, en leg ze op elkaar.
•    Druk de ster bovenop de kerstboom.
•    Snijd met een mes de takken van de kerstboom in tot bijna in het midden, aan beide kanten.
•    Smeer de groene pesto op de kerstboom.
•    Draai elke tak rond.
•    Strooi de geraspte Wilmersburger kaas in het midden van de kerstboom.
•    Bak de kerstboom voor ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
•    Laat afkoelen en smullen maar!

Kerstboom uit de oven     Kerstboom uit de oven

Tips
•    Ik zou deze kerstboom niet te lang van te voren maken, bladerdeeg blijft niet zo lang heel erg knapperig;
•    Als de kerstboom is afgekoeld kan je hem het beste bewaren in een luchtdichte bak.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *