Kaki’s

KakiHet blijft leuk om dingen te proberen die je nog nooit gegeten hebt. Laatst schreef ik al over werkfruit. Wij hebben dat op kantoor en het is echt fijn. En een tijd geleden zaten er ineens kaki’s bij. En die had ik dus nog nooit gegeten.

Een kaki is een oranje vrucht ter grootte van een sinaasappel. Als een kaki helemaal rijp is kan je hem eten. Hij is dan het lekkerst en het gezondst. Een kaki bevat vitamine A en C, caroteen, calcium en ijzer.

De smaak van kaki vind ik een beetje lastig te omschrijven. Ik moet denken aan mango, maar dan komt denk ik ook door de structuur van de vrucht. De geur van de kaki doet me denken aan dadels. De smaak is zoet en fijn. Je moet het eigenlijk gewoon zelf proeven 😉

Kaki’s kan je met schil eten. Was hem dan even en vervolgens kan je erin happen of het eerst in stukjes snijden. In sommige kaki’s zitten pitten, deze moet je er even uithalen. Er is niet echt een klokhuis, eigenlijk kan je verder alles opeten.

Kaki’s groeien in warme gebieden. Van september tot en met het einde van de winter komen ze ook uit Zuid-Europa. Het is verder weg dan eigen land (wat mijn voorkeur heeft), maar af en toe iets wat van iets verder komt vind ik een prima aanvulling op wat we eten.

Ken jij de kaki?

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Kaki’s

  1. Kathy schreef:

    Hallo Paulien,
    ik ontdekte heel recent deze mooie vrucht, heb jij soms een tip hoe je kan zien of hij mooi rijp is, je ziet’m nu ook volop in de supermarkt.
    Groetjes
    Kathy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *