Je kunt zeker niets meer eten!

Je kunt zeker niets meer eten“Je kunt zeker niets meer eten!”, een veel gehoorde opmerking als mensen horen of merken dat ik plantaardig, suikervrij en tarwevrij eet. Niets is minder waar.

Sinds wij als gezin eten zoals we dat nu doen, eten we gevarieerder dan ooit. Ik moet stiekem wel eens lachen, want de gemiddelde Nederlander eet als lunch brood. Elke dag! Nooit iets anders, altijd brood. Dat is toch saai zeg! 😉 Daar hoor je niemand over, want dat is ‘normaal’. Maar als je dan kijkt naar variatie, dan kan ik wel beweren dat ik een stuk gevarieerder eet.

Als ik alleen mijn lunch er even uitlicht: de ene dag kokosyoghurt met jam zonder toegevoegde suikers, suikervrije cornflakes en stukjes pure chocolade (zie foto), de volgende dag een salade met kidneybonen, pasta, cherrytomaatjes en kappertjes, dan weer een keer een lekkere soep, soms een restje groente met rijst van de dag ervoor wat ik even opwarm in een wok, etc. Hoezo ik kan niets meer eten? 😉

Iets anders wat mensen zich afvragen is of we wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgen, of we niets te kort komen, etc. Omdat we gevarieerder eten dan ooit, krijgen we juist lekker veel verschillende soorten voeding(sstoffen) binnen. Natuurlijk letten we goed op dat we bijvoorbeeld voldoende eiwitten binnen krijgen, en voor voldoende vitamine B12 nemen we een supplement. Maar wat ik nu zo gek vind: niemand heeft ooit tegen me gezegd dat ik ongezond bezig was toen ik cola dronk, pizza at en verslaafd was aan snoep. En nu zou ik ongezond bezig zijn? Tsja…

Ik ben erg blij dat ik heb ontdekt dat deze eetstijl goed bij me past. Dat ik op deze manier beter voor mezelf zorg, dat er geen dieren dood hoeven voor mijn voedsel, etc. En dat we dus ook nog heerlijk kunnen smullen van alles wat de natuur ons geeft: groenten, fruit, granen, noten, zaden en pitten.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *