Informatieve ochtend in buurthuis Bronveld

Informatieve ochtendEen groepje vrouwen die elke week samen komen, een gezellig buurthuis in Barneveld en verschillende gezonde lekkernijen: een mooie basis voor een informatieve en gezellige ochtend.

Ik werd een tijdje geleden uitgenodigd om in dit groepje informatie te geven over gezondheid en voeding. Een onderwerp wat veel mensen bezig houdt, zo ook deze vrouwen. Vanmorgen was het zo ver. Ik koos ervoor om het onderwerp ‘suiker’ wat uit te diepen en informatie te geven over waarom suiker slecht voor je gezondheid is. Maar ook, hoe pak je het nu aan als je minder suiker wilt gaan eten, en waar zit eigenlijk overal suiker in?

De vrouwen waren enthousiast en betrokken, er werden veel vragen gesteld, waardoor het een mooie interactie was. Van suiker kwamen we op tarwe, we spraken over allergieën, over hoe je maaltijden eruit kunnen zien, etc. Ik hoop dat ik de vrouwen geïnspireerd heb om stappen te zetten naar een gezondere leefstijl.

Het leek me leuk om de dames kennis te laten maken met lekkernijen zoals je die kunt maken zonder geraffineerde suiker. Ik maakte bramencake (maar dan met blauwe bessen 😉 ) en chocolademousse, en wat gaaf is: Lianne den Boer van de Natuurwinkel in Barneveld wilde de ingrediënten sponsoren! Zo werken we samen om mensen te informeren en inspireren.

Het was erg leuk om bij te dragen aan deze ochtend!

Informatieve ochtend     Informatieve ochtend

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Informatieve ochtend in buurthuis Bronveld

  1. Regina Ramaker schreef:

    Paulien nogmaals bedankt voor de geslaagde morgen. Het was leerzaam en gezellig. Hier wordt vast nog veel over nagepraat.
    We hopen je nog eens uit te nodigen.
    Hartelijke groet,
    Regina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *