Ideetjes voor de kerstdagen

Ideetjes voor de kerstdagenOver een week is het zo ver, de kerstdagen! Heb jij al bedacht wat je wilt eten met je gezin of wilt serveren aan je gasten? Hieronder een aantal tips voor het ontbijt, het diner en voor bij de koffie / thee. Sta vooral niet te lang in de keuken, maar geniet! 🙂

Bij het ontbijt is het leuk om een taartje te serveren: perziktaartjes. In plaats van perzik kan je ook appel of peer kiezen en in plaats van de hartjes kan je ook sterretjes maken. En een kerstbrood kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Als voorgerecht bij het diner zijn gevulde portobello’s erg lekker en mooi om te zien. Ook kan je dit gerechtje maken als lunch met een lekkere salade erbij.

Wat als tussengerechtje heel lekker en licht is: een kopje heldere paddenstoelensoep. Natuurlijk kan dit ook als voorgerecht.

Wij gaan niet voor kalkoen, rollade of dat soort dingen, want we eten plantaardig. En dat is nog veel lekkerder vinden wij! Wat denk je van als hoofdgerecht een champignon-preimengsel met notenrijst en samosa’s. Het leuke aan dit gerecht is dat je er nog vanalles bij kunt serveren. Salade, rauwkost, vegan burgers, etc.

Een chocolademousse als dessert, dat doet het altijd goed.

En voor bij de koffie of thee is bijvoorbeeld een bord met verschillende lekkernijen een idee, zoals een abrikozen-notenballetje, een bonbon met amandelvulling en een wortel-notenkoekje.

Tenslotte, wat denk je van kerstkransjes in de kerstboom? Dat staat heel gezellig en het is leuk voor kinderen om ze eruit te mogen eten!

Veel plezier met voorbereiden, klaarmaken en genieten!

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *