Honing

HoningZoals de vaste lezers inmiddels weten, eten wij weinig dierlijke producten. Honing is ook een dierlijk product, ookal realiseren veel mensen zich dat niet direct. Nu gebruikten we sowieso al niet zo veel honing, maar nu let ik er extra op. Sowieso moet honing, als ik het gebruik, aan een aantal dingen voldoen.

Biologisch
Ik gebruik graag honing waarbij ik weet dat de bijen vliegen in natuurgebieden of op land van imkers die biologisch werken. Er worden dan bijvoorbeeld geen chemische middelen gebruikt.

Overwinteren
Meestal worden bijen in de winter gevoed met suikerwater. Omdat ik geen geraffineerde suikers wil eten, kies ik voor honing van bijen die overwinteren op hun eigen honing.

Koud geslingerd
Grote verwerkers van honing verhitten de honing om snel te kunnen werken. Veel natuurlijke en gezonde voedingsstoffen gaan dan verloren. Koud geslingerd betekent dat de honing niet is verhit tijdens het slingeren of zeven. Deze honing is beter en voedzamer, en heb ik daarom liever.

Oogsten
Het is fijn om te weten dat de honing die je eet op een natuurlijke manier is geoogst. Op een manier waarbij de bijen niets te lijden hebben.

Honing die aan deze voorwaarden voldoet kan je kopen bij onder andere de Natuurwinkel.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Honing

  1. Joriene schreef:

    Ook leuk om te weten is dat honing die gewonnen is uit eigen omgeving kan helpen tegen hooikoorts. Vanaf januari honing gaan eten, dan kent je lichaam de pollen al van binnenuit en schrikt hij niet meer van pollen van buitenaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *