Het Genesis Dieet, waar onze zoektocht begon

Het Genesis DieetOnze zoektocht naar gezond eten is in feite begonnen bij het boekje Het Genesis Dieet. De interesse in gezonde voeding was voor het lezen van een boekje al een feit, maar de zoektocht was toen nog niet begonnen.

Ik weet het nog precies. Mijn man Matthijs was bezig met het lezen van het boekje en was aangekomen waar in detail wordt beschreven waarom je beter geen varkensvlees kunt eten. En die beschrijving was voor hem voldoende om vanaf dat moment geen varkensvlees meer te eten.

Die avond aten we echter pizza Hawaï. Hij haalde minutieus alle stukjes ham er af. Ik las het boekje ook en ging ook direct om. De hoeveelheid varkensvlees die we na deze dag gegeten hebben is maximaal enkele tientallen grammen. Inmiddels eten we al jaren geen varkensvlees of ander vlees meer.

Veel van wat we toen lazen in het boekje Het Genesis Dieet kwam op dat moment nog niet binnen. Wat wel echt binnenkwam was dus de keuze om varkensvlees uit ons dieet te verwijderen. Maar er staat nog veel meer in het boekje Het Genesis Dieet. Later hebben we het boekje nogmaals gelezen.

Het boekje Het Genesis Dieet analyseert de door God voorgeschreven voeding in het Bijbelboek Genesis. Het is ontzettend bijzonder om te zien dat God wil dat wij alleen datgene eten wat écht goed voor ons is. Zo aten Adam en Eva uitsluitend plantaardig.

Dit boek gaat ook in op de vraag hoe gezond zuivelproducten en geraffineerde suikers nu eigenlijk zijn. Of beter gezegd: welke schade dit kan toebrengen wanneer wij mensen dit (in ruime mate) eten.

In het boekje Het Genesis Dieet wordt een Bijbels voedingspatroon verklaard en daarbij worden veel Bijbelteksten aangehaald. Voor christenen een absolute must om te lezen en voor niet-christenen een absolute aanrader om te lezen.

Je kunt het boekje bestellen via Bol.com.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Recensies met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *