Hennep

Rode pesto met hennepEen tijdje geleden kwam ik een heel leuk en interessant magazine tegen: Visita. Een blad vol met artikelen over goede voeding, gezond leven, hoe je bewust kunt omgaan met allerlei zaken, en ook vooral: hoe je kunt genieten op een verantwoorde manier.

De magazines zijn op hun website te lezen: www.visitamagazine.be. Ook kan je je er op abonneren, dan ontvang je de nieuwste uitgave telkens per mail. De website biedt overigens nog tal van andere dingen: artikelen, blogs en meer.

In één van de uitgaven van Visita stond hennep centraal. Bij het woord ‘hennep’ wordt vaak direct gedacht aan drugs. Hennep is echter veel meer dan dat! Ik vond het leuk om in Visita daarover te lezen, omdat we zelf hennep eten.

Hennep heeft een hoge voedingswaarde en zit boordevol eiwitten en goede vetten. Het is dus een heel goed alternatief voor als je geen of minder vlees en / of zuivel wilt eten. Hennepzaad door je smoothie, over je salade of door je sojayoghurt. Hennepolie door je salade of muesli. Het is lekker, gezond en voedzaam!

Recept voor rode pesto met hennep

Benodigdheden
•    100 gram zongedroogde tomaten
•    15 gram verse basilicum
•    15 gram gepeld hennepzaad
•    1 teentje knoflook
•    ± 10 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Was de basilicum, schud deze droog en knip het boven een schaal klein.
Pel de knoflook en pers deze boven de schaal.
Doe de zongedroogde tomaten en het hennepzaad erbij.
Pureer een tijd met de staafmixer totdat het een mengsel aan het worden is.
Voeg dan een aantal lepels olijfolie toe en pureer verder.
Voeg net zo lang olijfolie toe tot het een smeerbaar mengsel is wat je lekker vindt.

Tips
•    Lekker in een salade of soep, op een cracker, in een pastagerecht, etc.;
•    Verse pesto blijft in een afgesloten potje / bakje in de koelkast een paar dagen goed.

Blog 33, rode pesto 2 (2)     Blog 33, rode pesto 1 (2)

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Hennep

  1. Petra schreef:

    Ja, leuk product! Van ongepeld hennepzaad kun je hennepmelk maken. Hennepmeel heb ik net geprobeerd. Zie http://www.gezondmetpit.nl voor meer info en recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *