Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoepNiets zo lekker als een versterkend, pittig soepje als je vanuit het gure weer thuis komt. In de herfst en winter is het nogal eens koud en guur, en ik kan dan echt genieten van een lekkere warme soep. Als het dan buiten koud is moeten we onszelf van binnen maar verwarmen 🙂

Deze heldere paddenstoelensoep is geschikt voor verschillende momenten: als lunch, als diner met een geroosterd broodje en / of een salade, of als voorgerecht. Doordat ik er naast paddenstoelen ook ui, wortel en bleekselderij in doe het is een lekker gevuld soepje.

Wat te denken om deze soep te kiezen als voorgerecht voor het kerstdiner? Begin volgende week verschijnt er een blog met een idee voor het hoofdgerecht!

Recept voor heldere paddenstoelensoep

Benodigdheden voor ongeveer 4 personen
•    Een scheutje olijfolie
•    1 ui
•    2 teentjes knoflook
•    1 rode peper
•    1 wortel
•    2 stengels bleekselderij
•    750 gram gemengde paddenstoelen (zoals champignons, kastanjechampignon, oesterzwam, shiitake, nameco, etc.)
•    1,5 liter water
•    4 kruidenblokjes (Natur Compagnie)
•    20 gram verse peterselie
•    Een paar takjes verse tijm
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd het fijn.
•    Was de rode peper, snijd hem doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de peper fijn.
•    Was de wortel en snijd hem in fijne blokjes.
•    Was de stengel bleekselderij en snijd hem in dunne ringetjes.
•    Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier.
•    Houd de paddenstoelen grof, dus snijd of scheur ze in wat grotere stukjes.
•    Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie.
•    Bak de ui, knoflook en rode peper een paar minuten onder voortdurend omscheppen.
•    Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak het nog 5 minuten.
•    Doe de paddenstoelen, het water en de kruidenblokjes in de pan en breng het aan de kook.
•    Zet het vuur zacht en laat de soep 20 tot 25 minuten zachtjes koken.
•    Was de peterselie en tijm en voeg het toe aan de soep.
•    Breng verder op smaak met peper.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *