Hapjes

Gevulde dadelsHapjes voor een verjaardag, iets lekkers bij de borrel, zin in iets op zaterdagavond voor de tv. Maar wat ga je maken / nemen?

Ik hoor vaak dat mensen weinig inspiratie hebben. Er zijn tal van hapjes te bedenken die je op de gemiddelde verjaardag tegenkomt. Van plakjes worst tot aan blokjes kaas. Maar wat als je eens iets anders wilt? Of wat als je bijvoorbeeld geen vlees wilt? Wat zijn dan de mogelijkheden?

Niet alles is even gezond. Nu sta je daar misschien niet altijd bij stil. Maar het is eigenlijk heel makkelijk om een verantwoord hapje te maken.

Ideetjes voor lekkere hapjes aan een satéprikker:
•    Plakje komkommer en een stukje zongedroogde tomaat;
•    Een stukje verse ananas en een druif;
•    Een cherrytomaatje en een olijf;
•    Een stukje meloen en een aardbei.

Verder kunnen ongebrande en ongezouten noten natuurlijk een lekkere aanvulling zijn op een verjaardagstafel.

Wat niet aan een prikkertje zit, maar wel heel lekker is én er mooi uitziet: gevulde dadels. Echt een delicatesse, iets wat je niet zo maar vaak eet. En toch is het heel makkelijk te maken.

Recept voor gevulde dadels

Benodigdheden
•    100 gram zachte geitenkaas
•    Sap van een halve citroen
•    Peterselie, bieslook en peper naar smaak
•    10 tot 12 dadels

Bereidingswijze
Doe de geitenkaas in een schaal en voeg de helft van het citroensap toe.
Prak het met een vork en voeg zo veel citroensap toe totdat het een lekker smeerbaar geheel is.
Voeg kruiden en peper naar smaak toe en eventueel nog wat sap.
Snijd de dadels over de lengte in, haal de pit eruit en vul ze met het geitenkaasmengsel.
Enjoy!

Gevulde dadels

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *