Groene smoothies voor kinderen

Groene smoothies voor kinderenWij eten smoothies. Fruitsmoothies en groene smoothies. Groene smoothies zijn smoothies van fruit en bladgroenten. Ook onze peuter eet dit met ons mee. Hij is er dol op!

Ik hoor vaak verhalen van ouders van wie de kinderen geen groente willen eten. Een groene smoothie kan een uitkomst zijn! Kinderen lusten meestal wel fruit, en een lekker drankje gaat er ook wel in. Combineer deze twee voordelen met wat bladgroenten en je kindje heeft binnen no time een aardige portie groente binnen.

Het zit hem in de verhouding fruit en groenten. Kies voor zo veel fruit dat je de groente niet meer proeft. Dat geldt overigens niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen is dat de manier. Het gaat om ongeveer 60% fruit en 40% groente, maar probeer vooral zelf uit wat je lekker vindt. En als je start, begin dan met veel fruit en een klein beetje groente, zodat je kindje kan wennen aan de smaak. En bouw het op.

Kies voor één tot drie soorten fruit in één smoothie. Meer soorten fruit combineren zorgt ervoor dat het een beetje een allegaartje van smaken wordt, dat raad ik je niet aan. Pureer het fruit in je blender met wat water, zodat het drinkbaar wordt. Voeg dan bladgroente toe. Denk aan spinazie, dit is een heel toegankelijke smaak. Maar ook sla, paksoi, boerenkool en andijvie zijn goede opties. Alles met groene bladeren 🙂

Betrek je kindje bij het maken van de smoothie. Onze peuter vindt de blender reuze interessant en doet met regelmaat het geluid keihard na 🙂 Als jouw kindje het apparaat ook leuk vindt, laat hem dan helpen, lach samen, lik samen de blender uit, maak er iets gezelligs van.

Tenslotte: geef zelf het goede voorbeeld en smul ook van een groene smoothie!

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kinderen met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *