Groene smoothie week (dag 5 van 5)

Dubbelgroene smoothieVandaag al weer de laatste dag van de groene smoothie week. Vandaag een uitdagende groene smoothie. Deze smoothie bevat extra veel groente, dus je smoothie wordt extra gezond en extra groen. Hij is erg lekker, dus ik zeg: proberen maar!

Dat de groene smoothie week nu voorbij is wil niet zeggen dat ik nooit meer een recept voor groene smoothie zal plaatsen. Waarschijnlijk blijf ik lekkere combinaties ontdekken. Houd deze website in de gaten.

Dubbelgroene smoothie

Benodigdheden voor ongeveer 1 liter
•    1 banaan
•    1 appel
•    100 gram courgette
•    2 handen andijvie
•    Ongeveer 500 ml water

Bereidingswijze
Pel de banaan en haal het klokhuis uit de appel.
Was de schil van de courgette.
Was de andijvie.
Doe het fruit en de courgette met het water in de blender en zet hem aan.
Zet hem uit als alles gemixt is en voeg dan de andijvie toe en mix dit.
Voeg eventueel nog water toe, afhankelijk van hoe dun je de smoothie wilt hebben.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Groene smoothie week (dag 5 van 5)

  1. Marieke schreef:

    Hoi Paulien!

    Verassend om te zien wat we allemaal rauw kunnen eten, dus ook courgettes! Inmiddels ben ik al geregeld aan het ‘blenderen’, met dank aan je blogs die me toch echt tot nadenken aanzetten! Hoewel ik naast mijn groene smoothies ook nog steeds slechte gewoonten heb en ook iedere dag nog brood eet… Naja.. op weg zullen we maar zeggen, en beter iets dan helemaal niets! Ga zo door… :-D..

    Groet Marieke

    • Paulien schreef:

      Hee Marieke,

      Wat leuk dat je reageert. En wat goed dat je aan het blenderen geslagen bent 😉 Het is echt gaaf dat we zo veel dingen rauw kunnen eten, het is zo gezond! En als je brood zo lekker vindt kan je overwegen om te kiezen voor speltbrood, dat is glutenarm, of boekweitbrood, dat is glutenvrij. Succes!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *