Groene linzensalade

groene linzensaladeLinzen, ze zijn niet alleen in warme maaltijden lekker, maar ook afgekoeld in een salade geweldig! De linzensalade uit het recept van vandaag eten wij met regelmaat. Omdat het snel gemaakt is, en daarnaast een bommetje aan gezonde ingrediënten bevat. Heerlijk voor thuis of om mee te nemen. Perfect voor ons.

Een linzensalade kan je maken met allerlei groenten en rauwkost. Deze combinatie van groenten vinden wij heerlijk, en de kleuren zijn fantastisch op je bord. Maar natuurlijk kan je iets weglaten of toevoegen, het is wat jij wilt. Wees vooral creatief.

Deze salade kan je gerust voor twee dagen maken, wat ideaal is als je druk bent of niet graag lang in de keuken staat.

Eet smakelijk!

Recept voor groene linzensalade

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    250 gram groene linzen
•    Een halve komkommer
•    12 cherrytomaatjes
•    2 handjes druiven
•    150 gram wortels
•    2 bosuitjes
•    Een paar radijsjes
•    3 eetlepels olijfolie extra vierge
•    1 eetlepel azijn
•    1 eetlepel gedroogde bieslook
•    1 eetlepel gedroogde peterselie
•    Zwarte peper

Bereidingswijze
•    Kook de linzen volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Spoel de linzen af in een vergiet, en laat ze verder afkoelen.
•    Was de schil van de komkommer, en snijd de komkommer in blokjes.
•    Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
•    Was de druiven en halveer ze.
•    Was of schrap de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
•    Was de bosuitjes en snijd in dunne ringetjes.
•    Was de radijsjes en snijd in reepjes.
•    Meng in een kommetje de olijfolie, azijn met de bieslook, peterselie en zwarte peper tot een dressing.
•    Giet de dressing over de salade en meng het.
•    Klaar is je salade!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *