Gnocchi met spinazie, gegrilde paprika’s en kikkererwten

GnocchiItaliaans eten, hier in huis houden we er erg van. Pizza, pasta, polenta en natuurlijk gnocchi. Vandaag een recept voor gnocchi met spinazie, gegrilde paprika’s en kikkererwten.

Gnocchi is een pastasoort, maar wordt niet gemaakt van alleen meel. Het wordt gemaakt van een combinatie van meel en aardappel. Natuurlijk kan je de gnocchi zelf ook zelf maken, in het recept van vandaag gebruik ik kant en klare gnocchi uit de winkel.

Het recept is eenvoudig en snel klaar te maken, wat ik heel fijn vind. Als je wilt variëren kan dat natuurlijk heel goed: groentes kan je bijvoorbeeld vervangen voor andere soorten groente.

Eet smakelijk!

Recept voor gnocchi met spinazie, gegrilde paprika’s en kikkererwten

Benodigdheden voor ± 3 personen
•    300 gram spinazie
•    250 gram champignons
•    Een eetlepel olijfolie of kokosolie
•    Een potje gegrilde paprika’s
•    400 gram kikkererwten
•    Een potje pastasaus (vegan en suikervrij)
•    500 gram gnocchi
•    Een bakje pijnboompitjes

Bereidingswijze
•    Was de spinazie.
•    Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
•    Verwarm in een wok een eetlepel olie.
•    Doe de spinazie en champignons in de wok en laat op middelmatig vuur met regelmatig omscheppen de spinazie slinken.
•    Snijd ondertussen de gegrilde paprika’s in repen.
•    Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
•    Voeg de gegrilde paprika’s, kikkererwten en pastasaus toen aan het spinaziemengsel en warm dit goed door.
•    Kook ondertussen de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Doe de gekookte gnocchi in de wok erbij en meng goed door elkaar.
•    Rooster de pijnboompitjes en serveer ze bij de gnocchi.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *