Gezond eten, gezond leven

Meer en meer kom ik tot de conclusie dat gezond leven meer is dan gezond eten. Er zijn nog zo veel meer aspecten die belangrijk zijn om een gezond leven te hebben.

Eén van de dingen die een mens nodig heeft is stabiliteit. Natuurlijk verschilt het per persoon in welke mate je houdt van dynamiek, hoe goed kan je kunt tegen een omgeving waarin snel gecommuniceerd wordt en hoe je bent in een situatie waar het nogal chaotisch is. Maar elk mens heeft een basis van stabiliteit nodig om goed te kunnen functioneren.

Naast stabiliteit is ook ontspanning en rust belangrijk. Als je over langere periode niet voldoende ontspant en te weinig rust neemt breekt je dat vroeg of laat op. Ook hiervoor geldt dat de één autorijden van werk naar huis bijvoorbeeld al ervaart als ontspanning, terwijl de ander pas kan ontspannen als hij in rust ’s avonds op de bank zit met een goed boek.

Ook straling verminderen is iets wat je kan helpen. Ik schreef daar laatst een blog over.

Doe leuke dingen: luister naar je favoriete muziek, ga een sapje drinken met een vriendin, plan een dagje uit met je moeder of boek een weekendje weg. En dat laatst is iets ‘groots’, maar ook de kleine leuke dingen in het leven maken dat je je tevreden en blij kan voelen. Geniet!

Waarom ik hierover schrijf? Ik geloof echt dat een goede balans in je leven hebben belangrijk is voor een gezond totaalplaatje. Voeding is daar een onderdeel van. En ook echt een groot onderdeel denk ik. Maar je kunt nog zo gezond eten, als je bijvoorbeeld elke nacht 6 uurtjes slaapt terwijl je er eigenlijk 8 nodig hebt, dan is dat ook niet goed voor je gezondheid.

Mijn tip van vandaag is dus: zorg goed voor jezelf in alle opzichten!

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Gezond eten, gezond leven

  1. Heidi schreef:

    Ben VOLLEDIG met je mee 🙂 Ontspanning is ZEER belangrijk….zeker in deze hectische tijd. Ik voel mij helemaal ‘opgedraaid’ (zoals wij dit zeggen) als ik een paar dagen geen tijd voor mezelf gehad heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *