Gevulde portobello’s met aubergine en abrikoos

Deze herfst hebben we veel kool, biet en koolrabi gegeten. Ook wel andere dingen natuurlijk, maar nog vrijwel geen paddenstoelen. Daar moest snel verandering in komen, want het is nu dé tijd voor paddenstoelen, en ik vind het zo smullen.

Ik had zin in een ‘sjiek’ gerecht, en bedacht dat ik wel portobello’s kon vullen. Er is een lekker receptje uit gekomen. De combinatie van smaken is zo verrukkelijk! Ik zou het zo weer maken. Ook voor gasten, bijvoorbeeld op een feestdag. Dus heb je nog een idee nodig voor de kerstdagen, misschien is dit wat.

Succes en eet smakelijk!

PS de foto’s zijn veel te donker geworden helaas!

Recept voor gevulde portobello’s met aubergine en abrikoos

Benodigdheden voor 4 personen
•    4 portobello’s
•    1 sjalotje
•    1/2 aubergine
•    Een hand spinazie
•    4 gedroogde abrikozen
•    10 gram pompoenpitten
•    20 gram pijnboompitten
•    Een stukje geitenkaas naar wens
•    200 gram zilvervliesrijst
•    75 gram veldsla
•    Een paar cherrytomaatjes
•    Olijfolie
•    Walnootolie
•    Peper naar smaak
•    1 theelepel kerrie
•    1 theelepel kurkuma
•    1 eetlepel basilicum

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het rooster erin.
Zet een ovenschaal klaar en vet deze in met olijfolie.
Borstel de portobello’s schoon met een speciaal borsteltje voor paddenstoelen of gebruik een stukje keukenpapier.
Haal de steeltjes er voorzichtig uit en snijd deze in stukjes.
Smeer de portobello’s met een kwastje in met olijfolie.
Pel en snipper het sjalotje.
Was de halve aubergine en snijd in kleine blokjes.
Was de spinazie.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Rasp een stukje geitenkaas naar wens.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak het gesnipperde sjalotje twee minuten zacht.
Voeg de aubergine, stukjes steeltjes van de portobello’s en spinazie toe en bak het tot dat de spinazie geslonken is.
Voeg dan de stukjes abrikoos, kerrie, kurkuma en basilicum toe en meng het.
Vul de portobello’s met het mengsel.
Bestrooi met de geitenkaas, pompoenpitten en pijnboompitten.
Zet in de oven en bak voor ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Was ondertussen de veldsla en de cherrytomaatjes.
Halveer de tomaatjes.
Doe de veldsla en de tomaatjes bij elkaar in een schaal en voeg een scheutje walnootolie en peper naar smaak toe.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de portobello’s op een bedje van rijst met veldsla erbij.
Geniet van je heerlijke maaltijd!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Gevulde portobello’s met aubergine en abrikoos

  1. alice schreef:

    Hoi Paulien,
    Leuk om jouw recepten en blogs te lezen. Ik heb vandaag de gevulde portobello’s gemaakt, superlekker!
    (Ik heb gerookte spekjes gebakken en deze toegevoegd en dat smaakte prima.)
    Groetjes, Alice

    • Paulien schreef:

      Hoi Alice,

      Dank voor je reactie. Wat leuk dat je dit recept hebt gebruikt. En fijn dat het in de smaak is gevallen!

      Groetjes,
      Paulien

  2. Dit ziet er overheerlijk uit !!! Ik maak zelf ook veel portobello’s klaar. Dit is zeker eens een leuke nieuwe vulling 🙂
    Groetjes Julie Hapjesprinces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *