Gevulde paprika’s

Gevulde paprika'sAls je gasten te eten krijgt, bijvoorbeeld met de kerstdagen, is het leuk om iets bijzonders op tafel te zetten. Maar niet altijd is het fijn of heb je tijd om een lange tijd in de keuken te staan. In sommige situaties kan het beiden: iets bijzonders op tafel, en dat in weinig tijd.

Gevulde paprika’s zijn een lust voor het oog en het kost niet veel tijd om ze te maken. Ik weet het, dat iets niet veel tijd hoeft te kosten komt met regelmaat aan de orde in mijn blogs. Dit komt omdat ik niet altijd zin heb om lang in de keuken te staan. Mijn dag bestaat uit meer dan koken en bakken 😉

Gevulde paprika’s dus. Je kunt ze zelfs van te voren maken, klaar zetten in een ovenschaal en dan op het moment zelf in de oven schuiven voor nog 25 minuten. En in die tijd kan je jezelf net even omkleden, de kamer stofzuigen of wat dan ook nog maar moet gebeuren voor je gasten komen.

In dit recept gebruik ik tofu en tamari. Ik gebruik niet vaak producten van soja. Ik zal nog eens een keer een blog schrijven over waarom ik denk dat het goed is om te matigen met soja. Maar af en toe iets met soja kan denk ik geen kwaad.

Een ideaal hoofdgerecht voor je kerstdiner!

Recept voor gevulde paprika’s

Benodigdheden voor 4 gevulde paprika’s
•    80 gram zilvervliesrijst
•    1 ui
•    4 teentjes knoflook
•    250 gram tofu
•    50 gram walnoten
•    50 gram amandelen
•    3 tomaten
•    2 eetlepels gedroogde peterselie
•    2 theelepels paprikapoeder
•    1 eetlepel tamari
•    1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop
•    Peper naar smaak
•    4 paprika’s
•    Een scheutje kokosolie of olijfolie

Bereidingswijze
•    Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Smeer een ovenschaal in met een beetje kokosolie of olijfolie, of leg er een stukje bakpapier in.
•    Verwarm de oven voor op 200 graden.
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn.
•    Snijd de tofu in kleine blokjes.
•    Hak de walnoten en amandelen.
•    Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
•    Verwarm in een wok een scheutje kokosolie of olijfolie.
•    Bak de ui en knoflook voor een paar minuten.
•    Voeg de tofu toe en bak het een minuut of drie mee.
•    Doe de noten, tomaten, peterselie, paprikapoeder, tamari, ahornsiroop of agavesiroop, en peper toe.
•    Bak dit onder af en toe omroeren ongeveer 5 minuten.
•    Voeg dan de rijst toe en meng het goed.
•    Was de paprika’s.
•    Snijd van de bovenkant een dakje af en verwijder de zaadlijsten.
•    Vul de paprika’s met het gewokte mengsel en zet het dakje er terug bovenop.
•    Zet de gevulde paprika’s in de ovenschaal en bak ze in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Tips
•    Serveer met een salade, rauwkost en/of een vega burger;
•    Niet alle paprika’s blijven goed staan. Je kunt dan aan de onderkant een klein plakje afsnijden. Niet zo veel dat er een gat in de onderkant komt, maar net zo dat je een gladde onderkant hebt en de paprika goed blijft staan;
•    Varieer gerust met de inhoud van de gevulde paprika’s. Gebruik bijvoorbeeld champignons in plaats van tofu, vervang de kruiden, etc.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *