Gepofte rijst snacks

gepofte rijst snacksUit de meest eenvoudige recepten komen soms de meest lekkere dingen. Met eenvoudig bedoel ik in dit geval: slechts een paar ingrediënten en makkelijk en snel te maken. Het gaat om gepofte rijst snacks.

De zomervakantie is typisch zo’n periode dat je wat meer eet en wat minder gezonde keuzes maak. Nu de zomervakantie bijna voorbij is heb ik zin om weer wat strikter om te gaan met de keuzes die ik maak rond eten. En het leuke is: lekker en gezond kan uitstekend samen gaan. En chocolade kan daar ook prima bij passen. Daarom dus nu dit recept voor gepofte rijst snacks.

Zoals gezegd, deze tussendoortjes zijn super easy te maken. Het is zo klaar. Het langste duurt het wachten, want ze moeten hard worden in de koelkast. Blijf er dan maar eens af! 😉

Je kunt ze in blokken of repen snijden, en bewaren in een trommel in de koelkast. Ik krijg vaak de vraag bij recepten hoe lang iets goed blijft, maar ik moet het antwoord vaak schuldig blijven, want bij ons krijgen lekkernijen nooit de kans om te bederven 🙂 Zo ook bij deze gepofte rijst snacks, ze zijn met een paar dagen meestal wel op.

Geniet ervan!

Recept voor gepofte rijst snacks

Benodigdheden
•    180 gram pindakaas
•    100 gram kokosolie
•    100 gram agavesiroop
•    80 gram pure chocolade (bijvoorbeeld Vivani)
•    100 gram gepofte rijst
•    5 eetlepels hennepzaad

Bereidingswijze
•    Bekleed een ovenschaal of andere bak (van ongeveer 30 x 20 cm) met bakpapier.
•    Doe de pindakaas, kokosolie, agavesiroop en pure chocolade in een pan.
•    Zet het op laag vuur en roer met een spatel totdat alles gesmolten en gemengd is.
•    Haal de pan van het vuur.
•    Roer de gepofte rijst en het hennepzaad er door heen.
•    Schep het mengsel in de ovenschaal en strijk glad.
•    Dek af en zet in de koelkast voor een paar uur, totdat het helemaal hard is geworden.
•    Snijd in blokken of repen.
•    Geniet!

Tips
•    In plaats van hennepzaad kan je ook kiezen voor chiazaad, of van allebei een beetje.
•    Je kunt het mengsel ook in een ronde springvorm scheppen en dan later in punten snijden, zo kan je het als ‘taart’ trakteren.

gepofte rijst snacks

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *