Genieten bij Rawsome!

Genieten bij RawsomeHet stond al lang op mijn to do lijst: lunchen bij Rawsome in Arnhem. Via Facebook was ik dit Food Café een tijd geleden tegengekomen en het sprak me direct aan. Alles wat je er kunt bestellen is namelijk vegan, glutenvrij en ook nog eens vrij van geraffineerde suikers. Biologisch en producten uit de omgeving. Klinkt goed toch?

Afgelopen weekend was het zo ver, als afsluiting van onze kerstvakantie gingen we naar Rawsome. En genoten dat we hebben! Zoonlief had als lunch bananen-walnotenbrood met een zoete tapenade en granaatappelpitjes. Daarbij een lekker appelsapje. Hij zat te genieten!

Genieten bij Rawsome

Manlief had een salade, een bord vol met diverse soorten rauwkost, bonen, kiemen, noten, avocado, boerenkoolchips en een rauwe cracker.

Genieten bij Rawsome

Zelf had ik ook echt een geweldige keuze gemaakt: een proeverij van diverse hartige en zoete lekkernijen. Ik wist gewoonweg niet waar ik moest beginnen met eten 😉 Drie verschillende crackertjes met verschillende soorten tapenades, verder nog biet, avocado, kiemen en granaatappelpitjes, boerenkoolchips, een ‘pizzaatje’ en dan nog het zoete lekkers. Van chocolade- tot aan citroensmaak. Smaaksensatie, dat was het! Vergeet ik nog bijna het heerlijke sapje te noemen wat ik had, van ananas tot aan gember, helemaal mijn ding.

Genieten bij Rawsome

Wat ik op de site van Rawsome al had gezien is dat je er ook tarwegrassap kunt bestellen. Ik heb er al veel over gelezen en gehoord, maar het zelf nog nooit gehad. Dit was dus mijn kans 😉 Omdat veel mensen het echt niet lekker vinden had ik me voorbereid op het ergste, maar ik vond het wel meevallen. Je zult denken, niet lekker, waarom drinkt iemand het dan? Ik citeer van de website van Rawsome: “Shotje tarwegras: een compleet spectrum aan vitamines, mineralen, enzymen, anti-oxidanten en andere essentiële voedingsstoffen. Het shotje is rijk aan chlorofyl, wat het lichaam reinigt en voorziet van nieuwe energie. Ter vergelijking: een shot tarwegrassap van 30 ml is te vergelijken met één kilo verse groente.”. Cool toch?

Tarwegrassap

Zoals je misschien wel leest en ziet op de foto’s is alles rauw. Rauw eten, ook wel raw food genoemd, betekent dat al het voedsel niet verder verhit wordt dan tot ongeveer 40 graden Celcius. Het idee erachter is dat alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen behouden blijven, dat voeding beter te verteren zou zijn, etc. Verder is het beter voor het milieu, omdat er minder energie nodig is voor de bereiding.

Wij eten niet 100% rauw, wel is een gedeelte van onze voeding rauw. We houden erg van rauwe lunches (met rauwkost, sla en andere groenten, tomaten, augurken, peulvruchten, etc.), we eten met regelmaat ’s avonds een maaltijdsalade en we eten verspreid over de hele dag veel fruit. Ik denk dat het goed is om ook rauw te eten, omdat ik geloof dat dat gezond is. Voor ons hoeft niet al ons eten rauw te zijn, we genieten ook erg van warme soepen, wokgerechten, stamppotten en meer.

Ik vond het echt geweldig om te lunchen bij Rawsome en te genieten van alle heerlijkheden. En we namen ook nog taart mee naar huis voor de dag erna. Drie verschillende soorten stukken, die we alle drie met elkaar deelden om van elke smaak iets te ervaren. Echt enorm lekker, het smaakt allemaal naar meer. Wat mij betreft zeker niet de laatste keer dat ik bij Rawsome was!

Rawsome taarten

 

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *