Gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

Gele curry met zoete aardappel en kikkererwtenCurrypasta kan je goed zelf maken, maar soms vind ik het fijn om iets kant en klaar te kopen. Ik zeg altijd dat ik niet kook uit pakjes en zakjes, maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Bij de meeste Natuurwinkels en Ekoplaza’s e.d. hebben ze namelijk hele lekkere en verantwoorde currypasta’s. Bestaande uit alleen een kruidenmengsel zonder verkeerde toevoegingen, zonder suiker, etc. Ik vind het fijn om af en toe zo’n pasta te kopen. In het recept van vandaag gebruik ik zo’n kant en klare currypasta, maar je kunt hem natuurlijk ook zelf maken volgens dit recept.

In dit gerecht gebruik ik zoete aardappel. Ik vind zoete aardappel een lekkere groente, eigenlijk eet ik het te weinig bedacht ik me. Zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. Het is een erg gezonde groente, er zitten veel vezels en vitamines in. Ook bevat zoete aardappel antioxidanten, wat goed voor je is. Zoete aardappel heeft een lage glycemische index, wat positief is voor je bloedsuikerspiegel (lees hier meer).

Kikkererwten zijn een goede toevoeging aan dit gerecht, omdat peulvruchten voedzaam zijn. Peulvruchten zijn eigenlijk geen groenten, maar zaden. Ze zitten boordevol eiwitten en ijzer, waardoor het een uitstekende vleesvervanger is. Peulvruchten bevatten veel vezels, waardoor je voeding beter verteerd wordt.

De combinatie van smaken, met de kokosmelk, de currypasta, de koriander en de groenten, is echt heerlijk.

Krijg jij al zin in deze curry? 🙂

Recept voor gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    250 gram zilvervliesrijst
•    400 ml kokosmelk
•    Een zakje currypasta (van bijvoorbeeld de Natuurwinkel of Ekoplaza)
•    600 gram zoete aardappel
•    Een blikje / potje kikkererwten à 400 gram
•    Een bosje verse koriander

Bereidingswijze
•    Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
•    Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
•    Breng in een wok de kokosmelk aan de kook en voeg de currypasta toe.
•    Roer totdat de currypasta helemaal gemengd is met de kokosmelk.
•    Voeg de blokjes zoete aardappel toe en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de zoete aardappel gaar is.
•    Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
•    Was de koriander en haal  de blaadjes los.
•    Doe de kikkererwten en de helft van de koriander in de pan met curry erbij en verwarm het geheel nog even goed door.
•    Serveer de curry met de zilvervliesrijst en de overgebleven koriander.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *