Gele curry met veel groenten

Gele curry met veel groentenOnze avondmaaltijden bestaan voornamelijk uit groenten, met daarbij dan een kleinere hoeveelheid rijst, pasta of aardappels. Dit gerecht is echt een goed voorbeeld van hoe je eenvoudig en lekker een grote hoeveelheid groenten kunt eten tijdens je diner.

Wij zijn thuis dol op lekker gekruide gerechten. Een curry is zo’n gerecht, met heerlijke kruiden en specerijen. Ik schreef al eens over hoe je zelf een currypasta kunt maken, maar je kunt natuurlijk ook besluiten om een currypasta te kopen. Let er dan op dat er geen suiker en slechte E-nummers in zit.

Ik vind het leuk om groenten ‘van het seizoen’ te eten, en het fijne aan een curry is dat je er eigenlijk alle soorten groenten in kunt verwerken. Dit keer heb ik gekozen spruitjes, koolraap, pastinaak en wortel.

Lees snel verder voor het recept!

Recept voor gele curry met veel groenten

Benodigdheden voor 4 tot 5 personen
•    1.250 gram groenten (ik koos voor spruitjes, koolraap, pastinaak en wortel)
•    250 gram zilvervliesrijst
•    Een scheutje kokosolie of olijfolie
•    3 eetlepels currypasta (zelf maken of kopen)
•    2 rode uien
•    3 teentjes knoflook
•    1 theelepel gemberpoeder
•    500 ml bouillon (gemaakt met kruidenblokjes met Natur Compagnie)
•    400 ml kokosmelk
•    1 eetlepel tamari
•    1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop
•    2 limoenen
•    2 theelepels aardappelmeel (of ander bindmiddel)
•    Een bosje verse koriander

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 200 graden.
•    Was de groenten en snijd het kleiner (spruiten in helften of kwarten, koolraap in reepjes, pastinaak en wortel in blokjes).
•    Doe de groenten in een ovenschaal of diep bakblik en besprenkel het met wat olijfolie.
•    Rooster de groenten in de oven voor ongeveer 30 minuten.
•    Schep het af en toe met een lepel door elkaar.
•    Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
•    Pers de limoenen uit.
•    Was de koriander en snijd het fijn.
•    Verwarm in een braadpan een scheutje olijfolie.
•    Bak de currypasta kort totdat het heerlijk gaat geuren.
•    Bak de uien en knoflook voor een paar minuten onder telkens omscheppen.
•    Voeg dan de gemberpoeder, bouillon, kokosmelk, tamari, ahornsiroop of agavesiroop en het sap van de limoenen toe.
•    Breng het geheel aan de kook en voeg dan de groenten uit de oven toe.
•    Breng opnieuw aan kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.
•    Meng de aardappelmeel met een klein scheutje water en roer het tot een papje.
•    Doe dit papje in de pan en roer het goed door elkaar tot de saus wat indikt.
•    Voeg tenslotte de koriander toe en serveer het gerecht met de zilvervliesrijst.

Gele curry met veel groenten

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *