Eenvoudige koekjes

Eenvoudige koekjesEven snel iets lekkers maken, het kan met dit recept voor koekjes. Het is een eenvoudig recept, het zijn eenvoudige koekjes. De smaak is verrassend lekker!

Koekjes maken vind ik altijd leuk. Lekker bezig zijn, iets heerlijks maken voor bij de thee of zo maar tussendoor. Het heeft iets gezelligs. En als ze gebakken zijn en het huis ruikt geurt naar koekjes, dan vind ik dat erg knus.

Kinderen vinden koekjes maken vaak ook erg gezellig. Laat ze mee kijken, of geef ze iets te doen als ze wat groter zijn. Als ze al even kunnen roeren in het meel vinden ze het al prachtig! En proeven is natuurlijk het allerleukste 😉

Gebruik de uitsteekvormpjes die je wilt. Afhankelijk van de grootte van je vormpjes heb je de hoeveelheid koekjes. Ik had nu bijvoorbeeld 8 hartjes en 8 beertjes. Wat ook zo leuk is aan koekjes maken is dat je voor elke gelegenheid iets kunt maken: hartjes met moederdag, vaderdag of Valentijnsdag, eendjes, kuikens en hazen met Pasen, sterren en klokjes met Kerst, etc.

Veel bakplezier!

Recept voor eenvoudige koekjes

Benodigdheden voor ongeveer 16 koekjes
•    100 gram volkoren speltmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    30 gram palmsuiker
•    25 gram kokosolie
•    1/2 banaan

Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de volkoren speltmeel met de wijnsteenzuur en palmsuiker in een kom.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Prak de banaan in een bord helemaal fijn met een vork.
Doe de kokosolie en de banaan bij het meelmengsel en meng het je handen tot een egaal deeg.
Bestuif je aanrecht met een beetje volkoren speltmeel en rol het deeg erop uit.
Steek met leuke vormpjes koekjes uit en leg deze op de bakplaat.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Tips
•    Als het deeg erg zacht of plakkerig is kan je er nog een vleugje volkoren speltmeel doorheen kneden;
•    Als het deeg te droog is kan je een druppel water toevoegen;
•    Voeg aan het meelmengsel gerust een beetje geraspte kokos of lijnzaad toe voor een andere smaak.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kinderen, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *