Eenvoudige en snelle groentesoep

Eenvoudige en snelle groentesoepEén van de dingen die ik heerlijk vind: soep. Lekker als lunch of avondeten. Toch eten we het niet zo heel vaak, in tegenstelling tot jaren geleden. Toen maakte ik zeker één keer per week soep.

Nu we geen zuivel, E-nummers en suiker meer willen eten, vallen er veel soepen af. Maar dat is niet erg, we vinden ze ook niet meer lekker. Er zijn gelukkig manieren om soep te maken wat past binnen de manier van hoe we eten. Deze groentesoep is er één van.

Soep is bij uitstek geschikt om snel veel groenten te eten, heerlijk! Denk aan tomatensoep van verse tomaten, daar kan je zo een paar kilo tomaten in doen. En groentesoep heeft het al in de naam: soep van groenten.

Ik houd van verschillende groenten in één soep, maar ook weer niet té veel soorten. Voor deze versie heb ik gekozen voor sperziebonen, wortel en bleekselderij.

Sperziebonen zijn peulvruchten en erg gezond. Ze bevatten vitamine A, C en K en daarnaast nog diverse mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer, calcium en koper. Ook zitten er vezels en eiwitten in sperzieboontjes.

Wortels zitten vol met vitamine A, caroteen en pectine, wat stuk voor stuk goede invloed heeft op het menselijk lichaam.

En dan bleekselderij. Vol met vitaminen (A, B2, B5, B11, C en K) en mineralen (kalium, mangaan en calcium). Bleekselderij heeft een vochtafdrijvende werking en kan bloeddrukverlagend werken.

Ik gebruik voor soepen kruidenblokjes zonder E-nummers. Deze zijn te koop bij bijvoorbeeld de Natuurwinkel.

Deze groentesoep is heel eenvoudig te maken en snel klaar. Eet smakelijk!

Recept voor groentesoep

Benodigdheden
•    2,5 liter water
•    5 kruidenblokjes (peterselie)
•    150 gram sperziebonen
•    250 gram wortel
•    250 bleekselderij
•    1 eetlepel dille
•    1 eetlepel basilicum
•    1 eetlepel bieslook
•    1 eetlepel peterselie
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
Haal de puntjes van de bonen en was ze.
Breek ze daarna in stukjes van ongeveer 2 cm.
Maak de wortels schoon, halveer ze eventueel, en snijd ze in dunne plakjes.
Was de bleekselderij en snijd in dunne maantjes.
Breng het water in een ruime pan aan de kook en voeg dan de kruidenblokjes toe.
Roer totdat de blokjes zijn opgelost.
Voeg de groenten toe en breng opnieuw aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kruiden en peper toe.

Tips
•    Je kunt eindeloos variëren met groenten voor deze soep. Denk aan bloemkool, champignons, paprika, etc.;
•    Voeg aan het einde een hand taugé toe.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Eenvoudige en snelle groentesoep

  1. Margriet schreef:

    Deze ga ik zeker een keertje proberen! Wij eten haast iedere week soep.. en dan van eigen getrokken bouillon. Heeerlijk.. en ontzettend gezond!

    • Paulien schreef:

      Ha Margriet,

      Leuk dat je dit recept gaat proberen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Leuk dat jullie bijna elke week soep eten, een lekkere gewoonte.

      Groetjes,
      Paulien

  2. mariëtte schreef:

    Fijn dat ik lees in recept, groentesoep over bleekselderij dat dit bloeddruk verlagend is .
    Zijn er nog meer voedingsmiddelen die dat hebben ?Ik slik medicijnen en daar ben ik niet blij mee.

    • Paulien schreef:

      Beste Mariëtte,

      Als je met medicijnen wilt minderen of stoppen raad ik je aan om dit in overleg met je (huis)arts te doen!

      Wat ook bloeddrukverlagend werkt: minderen met zout, suiker, alcohol. Verder schijnen bananen, kiwi’s, peterselie en tomaten te helpen.

      Maar nogmaals, overleg met je arts wat voor jou goede mogelijkheden zijn.

      Succes!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *