Een heerlijk sausje voor diverse gelegenheden en gerechtjes

KruidensausjeLaatst was ik jarig en vierde ik dit op een avond met familie en vrienden. Ik wilde niet te veel tijd kwijt zijn in de keuken dit keer, dus ik zocht naar lekkernijen die me niet lang in de keuken zouden laten staan.

Voor bij de koffie en thee maakte ik appel-havermouttaart en kruidcake met rozijnen erin en aardbeien ernaast.

Appel-havermouttaart en kruidcake

Bij het sap en de wijn wilde ik diverse hapjes en lekkers. Ik had o.a. de volgende dingen op tafel staan:

Spelt-sesamtoostjes met artisjokdip.

Artisjokdip

Samosa’s, dit keer gevuld met wortel, paprika en ui, en natuurlijk lekkere kruiden, ik koos voor chilipoeder, zwarte peper, kurkuma, kerrie en komijn.

Samosa

En ik koos voor groenteballetje, kant en klaar gekocht. Voor erbij wilde ik een lekker sausje, dus ik maakte iets zelf, zodat het plantaardig, suikervrij en zonder E-nummers zou zijn. Kijk nou hoe lekker het eruit zag:

Kruidensausje

De gasten konden het balletje lekker even door het sausje halen en genieten! Het leuke aan dit sausje is dat je het voor allerlei momenten kunt gebruiken. Het is namelijk ook lekker om rauwkost of maischips in te dippen, het te serveren bij wraps of taco’s of smeer het eens als laagje op je boterham voordat je die belegt met groente of kiemen.

Lees snel verder voor het recept!

Recept voor kruidensausje

Benodigdheden voor een schaaltje met saus
•    4 eetlepels plantaardige yoghurt
•    2 eetlepels mayonaise
•    1 eetlepel kerrie
•    Een flinke snuf chilipoeder
•    Zwarte peper naar smaak
•    Een handje verse bieslook

Bereidingswijze
•    Meng de plantaardige yoghurt en de mayonaise in een schaaltje.
•    Doe de kerrie, chilipoeder, zwarte peper erbij en roer het door elkaar.
•    Knip de verse bieslook aan kleine stukjes en doe het door het mengsel.
•    Roer goed door, zodat alles goed gemengd is.
•    Klaar is je sausje!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *